Manifestants grecs cremen una bandera de la Unió Europea a Salònica
Manifestants grecs cremen una bandera de la Unió Europea a Salònica
Salònica

Milers de grecs protesten a Salònica contra una nova visita de la troica i la possibilitat de més retallades

Milers de grecs han sortit a protestar contra una nova visita dels inspectors de la troica -la Comissió Europea, el Banc Central i l'FMI-, que plantegen la possibilitat de noves retallades per valor d'11.000 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Grècia rep una nova visita de la troica amb l'amenaça de més retallades. Els inspectors de la Comissió Europea, el Banc Central i el Fons Monetària Internacional arriben aquest diumenge i podrien acabar imposant un nou ajust per valor d'11.600 milions d'euros.

Davant d'aquesta perspectiva, milers de grecs han sortit aquest dissabte a la nit als carrers de Salònica. Els assistents parlen d'unes 20.000 persones. El centre de la ciutat ha quedat acordonat per uns 3.500 policies antiavalots.

Durant el dia hi ha hagut diverses manifestacions. La protesta més important ha estat la dels sindicats, a la qual ha assistit el líder de Syriza, Alexis Tsipras.

La jornada ha començat pacíficament però s'ha descontrolat. Joves encaputxats han incendiat escombraries, un grup de pagesos ha llençat fruita i un altre grup de manifestants ha cremat una bandera europea.

Al migdia també s'han manifestat uns 1.300 policies, bombers i guardacostes per exigir que no se'ls redueixi més el salari.

Retallades pendents

Els inspectors de la troica han de determinar si Grècia està complint amb els objectius i pot rebre un nou tram del rescat. Està previst que s'entrevistin amb el ministre de Finances, Yannis Stournaras.

Per la seva banda, el primer ministre, Andonis Samaràs, que es reunirà amb la troica dilluns, es troba amb els líders de les formacions que li donen suport per preparar la cita. Tots són reticents a introduir noves retallades. Samaràs, però, considera que "no hi ha cap altra via" que aquestes noves mesures d'austeritat "perquè Grècia recuperi la credibilitat".

Segons els mitjans locals, les retallades afectaran les pensions i els salaris públics.
Anar al contingut