Una dona amb la cara coberta amb un vel negre en la manifestació a Varsòvia (Reuters)
Una dona amb la cara coberta amb un vel negre en la manifestació a Varsòvia (Reuters)
Varsòvia

Milers de dones vestides de negre es manifesten a Polònia contra la prohibició de l'avortament

El govern conservador prepara una llei que prohibeix la interrupció voluntària de l'embaràs i penes de presó per a les dones que avortin

RedaccióActualitzat

Jornada de protesta aquest dilluns en diferents ciutats de Polònia. Milers de dones vestides de negre es manifesten contra la llei que prepara el govern sobre la prohibició de l'avortament, amb penes de presó per a qui el practiqui. Una jornada anomenada "Dilluns negre", en què diverses organitzacions han convocat una vaga general de les dones.

Des de primera hora del matí ja s'han pogut veure grups de dones amb indumentària negra amb cartells en què es demana el dret a decidir sobre l'embaràs i més llibertat sexual. Les protestes es dirigeixen al partit governant, Llei i Justícia, la força nacionalista i conservadora que dirigeix el país des de la seva victòria fa un any amb majoria absoluta. En aquests cartells es poden llegir frases com: "Aturem als fanàtics!", "Volem metges, no missioners!" o "El meu cos, la meva elecció".

 

 

A les marxes hi participen feministes i proavortistes, però també catòliques practicants que consideren que les dones han de tenir plena llibertat de decidir en situacions com una violació o malformació del fetus. Per aquest dilluns a la tarda està prevista una gran manifestació a Varsòvia on s'espera una presència massiva.

El detonant de la protesta va ser fa una setmana quan el Parlament polonès va admetre a tràmit una iniciativa popular que proposa que es prohibeixi la interrupció voluntària de l'embaràs, penes de presó per a les dones que avortin, càstigs més severs per als metges i, fins i tot, l'obertura d'una investigació en els casos d'un avortament natural.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut