Barcelona

Milers de dones reclamen a Barcelona el dret a l'avortament lliure i gratuït

El dret a l'avortament lliure i gratuït ha estat la principal reivindicació de les milers de dones que s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Barcelona amb motiu de la celebració del Dia de la Dona Treballadora. La polèmica suscitada per les causes judicials obertes recentment a Barcelona i Madrid per suposats avortaments il·legals ha provocat que la reclamació del dret a interrompre l'embaràs hagi estat l'eix central de la manifestació convocada per nombroses organitzacions feministes, amb el suport d'associacions veïnals, sindicats i altres entitats cíviques i socials.

Actualitzat
La manifestació, que ha transcorregut en un ambient reivindicatiu i festiu, ha començat a la plaça Universitat de Barcelona i ha transcorregut sense incidents fins a la plaça Sant Jaume. La pancarta que obria la marxa exhibia el lema "Dret al propi cos. Avortament lliure", encara que també hi havia altres pancartes de condemna de la violència masclista i en què es reclamava treball per a les dones immigrants.

La portaveu de Ca la Dona -una de les principals organitzacions que han convocat l'acte-, Montse Cervera, ha assegurat que la legislació actual d'interrupció voluntària de l'embaràs "no garanteix" els interessos de les dones ni la feina dels professionals sanitaris.

Entre els lemes que han corejat les dones que s'han manifestat s'ha pogut sentir el càntic "Nosaltres parim, nosaltres decidim", i d'altres com "Ni jutges, ni bisbes, ni metges, les dones decidim". Les manifestants, a més, han pintat a terra i en plafons lemes com "El príncep blau no existeix".

A la manifestació s'hi han sumat les conductores d'autobusos, que aquesta setmana han secundat al costat dels seus companys cinc dies de vaga per reclamar dos dies de festa setmanals, amb una pancarta en la qual podia llegir-se "No a la repressió empresarial i policial contra les dones".

La coincidència del Dia de la Dona Treballadora amb la jornada de reflexió de les eleccions generals, en què habitualment es restringeixen les manifestacions al carrer, ha fet que algunes entitats hagin preferit ajornar aquesta reivindicació per dilluns, el mateix dia que es farà l'acte institucional.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut