Londres

Milers de britànics marxen pels carrers de Londres en contra del Brexit

La marxa, convocada a través de les xarxes socials, reclama que el Regne Unit no surti de la Unió Europea.

RedaccióActualitzat

Primera gran manifestació contra el Brexit. Milers de ciutadans de Londres han sortit al carrer per protestar contra el resultat del referèndum que va donar la victòria a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

La marxa, convocada a través de les xarxes socials, reclama que el Regne Unit no surti de la Unió Europea. Els manifestants demanen al govern britànic que no activi la via de sortida apel·lant a l'article 50 del Tractat de Lisboa i que anul.li els resultats del referèndum.

Denuncien que la campanya pro Brexit es va basar en mentides i argumenten que els resultats s'han de llegir més en clau de protesta contra el govern conservador que no pas com un rebuig explícit a Europa.

En la manifestació s'ha viscut un ambient festiu amb cartells amb jocs de paraules sobre la UE com "We love EU" o "Nothing compares to EU", en referència a la cançó de Sinnead O'Connor.

Les vistes aèries de la marxa mostren com s'han concentrat moltes persones:

 

La marxa arriba vuit dies després de la victòria del Brexit i després de diverses mobilitzacions en els llocs més contraris a marxar de la UE. A diferència de la resta d'Anglaterra, la capital, Londres, va votar a favor de la permanència al club comunitari amb un 60% dels vots. 

Malgrat el resultat del referèndum, moltes veus al Regne Unit demanen que no s'abandoni la UE i algunes fins i tot plantegen el "revote", és a dir tornar a votar. La petició al Parlament britànic perquè se celebri un nou referèndum ja supera els quatre milions de firmes.

La reivindicació contravé el mandat de les urnes, però els europeistes britànics recorden que el referèndum ha creat una crisi sense precedents en els dos partits tradicionals, que hi ha una majoria parlamentària en tots dues cambres a favor de la permanència i que el principal líder de la ruptura, Boris Johnson, no s'ha atrevit ni a presentar-se a primer ministre per gestionar la sortida. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut