Barcelona

Milers d'accions en 172 països clamen a favor del "350" per fer front al canvi climàtic

Organitzades a través del web del moviment global "350.org" s'estan fent a 172 ciutats del món, també a Catalunya, més de 4.500 accions relacionades amb el medi ambient en la primera campanya popular a escala internacional contra el canvi climàtic. L'objectiu és promoure mesures dràstiques per reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i pressionar els líders mundials de cara a la cimera sobre el clima que es farà aquest desembre a Copenhaguen. Proposen reduir la concentració de diòxid de carboni en l'atmosfera a 350 parts per milió en comptes de les 450 que els governs pretenen per evitar l'escalfament global.

Actualitzat
S'alimenten amb electricitat, consumeixen poca energia i, a diferència dels automòbils que funcionen amb combustibles fòssils, no emeten diòxid de carboni. Es tracta de vehicles elèctrics, els ideals per contribuir a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. A més a més, igual que les motos elèctriques, no fan soroll i per tant també es redueix en contaminació acústica.

Per totes aquestes raons, l'entitat Ecolúdic ha decidit fer una marxa de vehicles elèctrics a Sabadell i participar així en el Dia Internacional d'Acció Climàtica. Una iniciativa que aposta per aquests automòbils, l'ús dels quals és anecdòtic. Entre els motius, la falta de punts de recàrrega. Però també la necessitat d'un canvi de mentalitat que, de moment, passa per renunciar a la velocitat i a fer grans distàncies d'una tirada.

També Girona s'ha sumat al clam mundial contra el canvi climàtic i ho ha fet presentant al públic, aprofitant la celebració de les Fires de Sant Narcís, un seguit d'innovacions per lluitar contra les emissions de carboni. S'hi han pogut veure vehicles elèctrics però també cuines solars, il·luminació de baix consum o construcció de joguines amb material de rebuig.

Toc d'atenció sobre el 350

La campanya internacional 350.org ha portat a tots els racons del món, alguns de ben inhòspits, el Dia Mundial d'Acció Climàtica. Volen traslladar a la societat la xifra de 350, que són les parts per milió que marquen el límit màxim segur de diòxid de carboni a l'atmosfera per evitar desastres humans i naturals. Actualment l'atmosfera en suporta 390 p/m, el que provoca, segons els impulsors de la campanya, que els glaciars es fonguin, les sequeres augmentin i els boscos es consumeixin.

La campanya vol ser un toc d'atenció als líders mundials, que aquest desembre, i sota l'aixopluc de les Nacions Unides, es reuniran a Copenhaguen per pactar les línies mestres contra el canvi climàtic que s'aplicaran entre 2012 i 2020 en substitució del protocol de Kyoto.

Anar al contingut