Tres quartes parts dels nens d'entre dos i quatre anys són víctimes de conductes violentes (Reuters)
Tres quartes parts dels nens d'entre dos i quatre anys són víctimes de conductes violentes (Reuters)
Nova York

Mil milions de pares creuen que els càstigs físics són necessaris per educar els nens

Suposa una quarta part dels pares del món, segons un informe d'Unicef, que analitza la violència en les vides dels nens i adolescents, i que també destaca que un terç dels adolescents del món ha estat víctima d'assetjament escolar

RedaccióActualitzat

Una quarta part dels pares del món, més de mil milions, consideren que els càstigs físics són necessaris per educar els infants. Així ho diu un informe d'Unicef, que analitza la violència en les vides dels nens i adolescents.

Entre altres dades recollides entre el 2005 i el 2016, el document assegura que tres quartes parts dels nens d'entre dos i quatre anys són víctimes de conductes violentes. A més a més, només 59 països prohibeixen els càstigs corporals als nens. L'estudi també repassa d'altres formes de violència, com ara l'assetjament escolar: assegura que un terç dels adolescents del món n'han estat víctimes, i tres de cada deu joves a Europa i Amèrica del Nord admet haver assetjat un company alguna vegada. A l'estat espanyol, un 14% de nois i noies d'entre 13 i 15 anys asseguren haver-ne patit els últims dos mesos.

També destaca que cada set segons mor violentament al món un jove entre 10 i 19 anys, i que 15 milions de dones entre 15 i 19 anys han estat forçades algun cop a mantenir relacions sexuals: nou milions, en l'últim any.

Anar al contingut