Raúl Castro i Miguel Díaz-Canel entren junts a l'Assemblea Nacional cubana (Reuters)
Raúl Castro i Miguel Díaz-Canel entren junts a l'Assemblea Nacional cubana (Reuters)

Miguel Díaz-Canel, proposat per agafar el relleu de Raúl Castro a Cuba

Actualitzat

L'era Casto arriba al seu final. L'actual vice-president primer del govern cubà, Miguel Díaz-Canel, ha estat proposat al Parlament com a candidat per succeir Raúl Castro com a president del país. Aquest dijous hi haurà la votació que farà efectiu el relleu. Així, es posarà fi a sis dècades en què l'illa caribenya ha estat en mans dels Castro.

A l'Assemblea Nacional del Poder Popular de l'illa ja ha començat la sessió en què Raúl s'acomiada de la presidència. Castro ha entrat a l'Assemblea Nacional acompanyat de Díaz-Canel, en la imatge que simbolitza el relleu al capdavant del país. Per primera vegada des de la Revolució de 1959, al capdavant del país no hi haurà un Castro.

En la sessió parlamentària, els diputats han constituït l'Assemblea i han proposat el nom de l'actual vicepresident com a candidat a la presidència. El resultat de la votació se sabrà aquest dijous. Serà aleshores quan Díaz-Canel agafi el relleu dels germans Castro. Molts ciutadans, sobretot els més joves, esperen que el seu mandat sigui el de la modernització real de Cuba.

 

Anar al contingut