Miguel Bosé interpretant "Amante bandido" als Grammy Llatins.
Miguel Bosé ha rebut el premi de millor persona de l'any als Grammy Llatins. (Foto: EFE)
Las Vegas

Miguel Bosé, Marc Anthony, Alejandro Sanz i Mala Rodríguez, entre els premiats als Grammy Llatins

El cantant Miguel Bosé ha estat un dels protagonistes destacats de la cerimònia de lliurament de la catorzena edició dels guardons, amb el premi de persona de l'any. El més premiat, però, ha estat el colombià Carlos Vives, amb tres guardons, tot i que el que s'ha endut el guardó més important ha estat Marc Anthony, el de millor gravació de l'any per la cançó "Vivir mi vida".

RedaccióActualitzat

El cantant Miguel Bosé ha estat un dels protagonistes destacats de la cerimònia de lliurament de la catorzena edició dels Premis Grammy Llatins. Un premi que ja se sabia, el de persona de l'any, segons l'Acadèmia Llatina de Gravació. I és que Bosé, a part d'haver nascut a Panamà, té una forta vinculació amb el continent llatinoamericà. Molts dels seus companys de professió han destacat la seva trajectòria i han versionat algunes de les seves cançons dalt de l'escenari. Així, Bosé ha cantat "Nada particular" amb Juanes; "Bambú" amb Ricky Martin i "Te amaré" amb Laura Pausini, però el moment més esperat ha estat quan ha interpretat en solitari "Amante bandido".

El més premiat, però, ha estat el colombià Carlos Vives, amb tres guardons: millor cançó, per "Volví a nacer", millor cançó tropical i millor disc de fusió tropical. El que s'ha endut el guardó més important ha estat Marc Anthony, el de millor gravació de l'any, per la cançó "Vivir mi vida". I, finalment, Draco Rosa s'ha endut el de millor disc, per "Vida".

 

Alejandro Sanz i Mala Rodríguez, entre els premiats

Han estat un premis marcats per un fort caràcter espanyol. Alejandro Sanz ha guanyat el premi al millor disc vocal de pop contemporani, per "La música no se toca", i ja suma sis Grammys, i la cantant de hip-hop andalusa Mala Rodríguez, el de la categoria de música urbana, amb "Bruja", el seu segon Grammy.

Per la seva banda també s'han imposat dos habituals dels escenaris espanyols: el guitarrista Tomatito en l'apartat de discos de flamenc, amb "Soy flamenco", i el "cantaor" Diego el Cigala en el de discos de tango, amb "Romance de la luna tucumana".

La gala, però, ha començat molt malament. La pluja forta que queia a Las Vegas ha obligat l'organització a suspendre l'entrada sobre la catifa verda abans de la cerimònia. Així que no hi ha pogut haver el glamur previ perquè no s'havia fet cas de les previsions de pluja i no hi ha hagut possibilitats de cobrir la passarel·la, fet que ha provocat moltes queixes.

Anar al contingut