Imatge d'arxiu de Miguel Ángel Flores (EFE)
Miguel Ángel Flores, un dels principals acusats del "cas Madrid Arena" (EFE)
Madrid

Miguel Ángel Flores paga una fiança de 200.000 euros per evitar anar a la presó

El jutge del cas del Madrid Arena havia decretat l'ingrés a la presó provisional amb fiança de 200.000 euros per a Miguel Ángel Flores, l'organitzador de la festa al Madrid Arena. Flores ha responsabilitzat Madrid Espais i Congressos i a l'Ajuntament perquè el pavelló no té una llicència "en condicions".

RedaccióActualitzat
Miguel Ángel Flores, l'organitzador de la festa del Madrid Arena en què van morir cinc joves, ha quedat en llibertat quatre hores després de ser detingut i després d'haver pagat la fiança de 200.000 euros que li ha imposat avui el jutge que investiga les causes de la tragèdia en la nit de Halloween.

Flores va ser detingut ahir a la tarda a Madrid per ordre del jutge del cas del Madrid Arena, Juan Eduardo López Palop, que l'ha fixat aquesta quantitat per poder eludir la presó davant del risc de fuga de l'empresari, que finalment ha aconseguit reunir la fiança en només dues hores.

L'empresari ha abandonat el calabós dels jutjats portant una bossa d'esport poc després de les 17:30 hores per la porta del Jutjat de Guàrdia, acompanyat del seu advocat Jorge Morales, que ja havia avançat durant la vista feta aquest matí per l'adopció de mesures cautelars que el seu client pagaria la fiança previsiblement en béns i no en metàl·lic.

Després de prestar declaració durant més de tres hores als jutjats de plaça de Castilla, el magistrat també ha ordenat la retirada del seu passaport i l'obligació de comparèixer dues vegades al mes, d'acord amb el criteri de la Fiscalia.

A la vista, les acusacions particulars, que exerceixen les famílies de les víctimes, i l'acusació popular, representada pel col·lectiu Mans Netes, havien sol·licitat el seu ingrés a la presó sense fiança després que es publiqués un vídeo en què s'aprecia com diverses persones traslladen a un edifici proper al Madrid Arena les urnes amb les entrades davant la presència de l'empresari.

No obstant això, el mateix Flores, segons han informat els advocats de les acusacions Abdón Núñez i Felipe Moreno i la lletrada de Mans Netes Virgínia López Negrete, ha negat haver vist el vídeo i s'ha eximit de tota responsabilitat abans de tornar a culpar la Policia Municipal pel "botellón" fet als afores del recinte.

També ha responsabilitzat Madrid Espais i Congressos i a l'Ajuntament perquè el pavelló no té una llicència "en condicions", en una estratègia de "tirar pilotes fora", ha concretat Moreno.

Així mateix, Flores ha explicat que a més de vuit urnes amb les entrades de la festa, que van aparèixer setze dies després en un edifici proper al Madrid Arena, hi ha vuit més que estan en el seu poder i que contenen 'tiquets' de la barra, segons les acusacions.

Moreno s'ha preguntat sobre el lloc on es troben aquestes vuit urnes i el seu contingut, ja que podrien contenir més entrades i podrien revelar l'assistència de més de 20.000 persones a la festa, ha recalcat.

El recompte de les entrades de la festa del Madrid Arena fet pel jutge va llançar una xifra de més de 16.700, el que superava en un 58 per cent l'aforament permès per l'esdeveniment.

Respecte a la infermeria del recinte, l'empresari ha afirmat que la seva secretària era la persona encarregada de comprovar els mitjans materials establerts en el contracte amb el doctor Simón Viñals i que desconeixia l'hora a la qual el metge havia arribat al recinte el dia dels fets.

La tragèdia del Madrid Arena ha tingut també un vessant polític amb la dimissió del que en aquest moment era regidor d'Economia i màxim responsable de Madrid Espais i Congressos, propietària del pavelló, Pedro Calvo, i les destitucions del conseller delegat i del gerent d'aquesta entitat, José Ángel Rivero i Jorge Rodrigo.

L'oposició també ha demanat la dimissió de l'alcaldessa de la capital, Ana Botella, que va haver d'afrontar crítiques per haver tornat a Lisboa, on estava de pont, quan van passar els fets.
Anar al contingut