Barcelona

Mig miler d'agents formen el dispositiu especial de seguretat de la nit de Cap d'Any a Barcelona

Barcelona activa un operatiu especial i recomana desplaçar-se a peu o amb metro. Els Mossos dEsquadra i la Guàrdia Urbana amb serveis municipals han activat un operatiu especial a Barcelona per garantir el bon funcionament de les celebracions de Cap d'Any, sobretot a les fonts de Montjuïc.

redaccióActualitzat

La Nit de Cap d'Any a Barcelona serà també una nit de desplegament de dispositius especials de mobilitat i de seguretat. Es mobilitzaran mig miler d'agents a la ciutat i es concentraran especialment en la festa que l'Ajuntament ha organitzat a les fonts de Montjuïc.

Aquest dispositiu específic de seguretat per poder celebrar l'arribada del 2014 amb "seguretat" i "convivència" comptarà tant amb policies uniformats com de paisà, per detectar possibles nuclis conflictius i carteristes. En aquest punt en concret, 60 operaris de la neteja i 16 vehicles de suport participaran del dispositiu extraordinari.

L'intendent major de la Guàrida Urbana, Jesús Hernando, ha explicat que una de les principals dificultats del dispositiu especial per a l'avinguda Maria Cristina és "la incògnita de resposta del públic", pel que han optat per "un dispositiu de màxims" preparat per si de cas tota l'avinguda Maria Cristina i part de plaça Espanya s'omplen de gent.

Hernando ha afirmat que "no hi haurà cap pressa" perquè la gent abandoni l'entorn de plaça Espanya una vegada finalitzat l'espectacle organitzat per l'Ajuntament i Turisme de Barcelona, i que en tot cas, el procediment per desallotjar aquestes persones "serà el que se segueix habitualment en aquest tipus de concentracions.

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans desplaçar-se a peu o en metro, que funcionarà de forma ininterrompuda des d'aquest dimarts al matí fins a la mitjanit de dimecres. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut