Bagdad

Mig centenar morts en la primera jornada sagnant des del traspàs de la seguretat a les forces iraquianes

L'Iraq ha viscut la jornada més sagnat des del traspàs de la seguretat de les ciutats de les tropes nord-americanes a les forces iraquianes, a principis de juliol. Diversos atemptats suïcides han causat més d'una quarantena de morts. El més greu ha passat a Telafar, al nord del país, on han mort almenys 34 persones i una setantena més han resultat ferides. A Bagdad, 16 persones han perdut a vida en dos atacs a un mercat i una carretera.

Actualitzat
Un doble atemptat suïcida a l'Iraq ha causat almenys 34 morts i una setantena de ferits al nord del país. Així ho han informat fonts policials, que han explicat que el primer atemptat s'ha registrat a casa d'un policia de Telafar. Quan la gent s'ha apropat al lloc de l'explosió per veure què havia passat, un segon suïcida ha accionat la bomba que duia allà mateix, fet que ha provocat noves víctimes.

A Bagdad, dos atemptats han mort 16 persones i n'han ferit una cinquantena. El primer atac ha estat al mercat de Sadr City, a l'àrea xiïta de la capital. Dues bombes han causat la mort de 7 persones i n'han ferit 20 més. El segon atac ha estat en una carretera prop d'un altre mercat al nord de la ciutat, on dues bombes més han esclatat i han matat 9 persones i n'ha ferit 35. 

D'altra banda, han estat alliberats a Bagdad els cinc diplomàtics iranians que van ser detinguts pels Estats Units el 2007 a l'Iraq. Els cinc detinguts, que van ser arrestats a la ciutat septentrional kurda d'Erbil acusats d'encoratjar la insurgència iraquiana, s'han entrevistat amb el primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki. Així ho ha fet públic l'ambaixador d'Iran a Bagdad, Hassan Kazemi Qomi.

Els cinc homes, als quals els Estats Units no reconeixia en principi el seu estatus diplomàtic, van ser arrestats l'11 de gener del 2007.
Anar al contingut