Mig centenar de persones acompanyen Josep Pàmies a declarar a Balaguer acusat de cultivar cànem

Mig centenar de persones acompanyen Josep Pàmies a declarar a Balaguer acusat de cultivar cànem

Mig centenar de persones acompanyen Josep Pàmies a declarar a Balaguer acusat de cultivar cànem

Actualitzat
Pla general de la sortida dels jutjats de Josep Pàmies, acompanyat per gent que li ha volgut donar suport, després de declarar pel cultiu de cànem industrial amb fins terapèutics, el 23 de novembre de

Pla general de la sortida dels jutjats de Josep Pàmies, acompanyat per gent que li ha volgut donar suport, després de declarar pel cultiu de cànem industrial amb fins terapèutics, el 23 de novembre de 2016. (Horitzontal)

ACN Balaguer.-Mig centenar de persones convocades per l'entitat Dolça Revolució han acompanyat aquest dimecres a Josep Pàmies a declarar als jutjats de Balaguer investigat per cultivar cànem amb fins terapèutics. L'horticultor i activista defensor de la marihuana en la seva vessant medicinal ha declarat durant poc més d'una hora i a la sortida ha assenyalat que han aportat un estudi de la Universitat de Barcelona (UB) on es demostra que les plantes que li van comissar els mossos el passat mes de setembre no tenien propietats psicotròpiques, i per tant ''no col·loquen''. En aquest sentit, ha dit que encara manca l'informe que han d'aportar els mossos i espera que aquest coincideixi amb el seu per tal que la jutgessa acabi dictant el sobreseïment del cas.

Pàmies ha declarat davant la jutgessa que les plantes que li van comissar i arrencar els Mossos d'Esquadra el passat mes de setembre eren de cànem industrial per a l'ús terapèutic i també per fer-ne llavors. Com a suport per demostrar-ho han aportat un estudi de la UB que demostra que aquestes plantes no tenien propietats psicotròpiques sinó només una substància, anomenada OCBD, que és medicinal, ''no col·loca i per tant és legal''. A partir d'aquí, Pàmies espera que aquests resultats coincideixin amb els de l'estudi que per la seva part han d'aportar els Mossos d'Esquadra, ''ja que les plantes són les mateixes, sinó discreparem totalment''. A més a més, Pàmies també ha demanat un altre estudi a un institut de referència italià per tal d'aportar un altre punt de vista sobre els qualitats del cànem. Pàmies ha explicat que va decidir plantar cànem perquè té un altre procediment obert pel cultiu de marihuana, també amb fins terapèutics, en el que se li demanen 2 anys de presó i 16.000 euros de multa. ''Després de veure les dificultats de cultivar marihuana ens vam decidir pel cànem industrial'', ha assenyalat l'activista, que també ha recordat com antigament se'n cultivava per tota l'horta de Balaguer. Això no obstant, com que la planta és pràcticament igual que la marihuana, els Mossos d'Esquadra van decidir intervenir el passat setembre i comissar i destruir tota la plantació. Pàmies diu que va demanar que li deixessin conservar algunes plantes per demostrar que no tenien substància psicotròpica però no li van permetre.Segons Pàmies, si aconsegueixen demostrar que el cànem industrial no col·loca però conserva les mateixes propietats medicinals que la marihuana això serà un gran avenç per poder-lo cultivar i destinar als tractaments per combatre malalties com el càncer, sobretot en nens, als qui la marihuana els és més agressiva en aquests casos. Al igual que amb l'estèvia, Pàmies creu que la marihuana i el cànem són plantes de les quals cal fer-ne un bon ús i no prohibir-les. En aquest sentit, està convençut que hi ha ''interessos farmacèutics molt potents'' que són els que no permeten que hi hagi llibertat a l'hora d'utilitzar-les. Pàmies, acompanyat de la seva advocada, ha rebut aplaudiments tant a l'entrada com a la sortida dels jutjats. Després de declarar ha dirigit unes paraules als assistents i els ha explicat com ha anat el procediment amb la jutgessa.