Washington

Microsoft deixa de distribuir el sistema operatiu Windows XP

La vida comercial de Windows XP arriba a la fi. Des d'aquest dilluns, Microsoft ha deixat de distribuir aquest sistema operatiu als principals fabricants d'ordinadors i superfícies comercials. Sí que en podran disposar les empreses més petites, que en podran rebre unitats fins al gener del 2009. La resta, però, en podran vendre fins que se n'exhaureixin les existències. Els clients que no hi siguin a temps hauran d'optar -si no és que trien un altre sistema operatiu- pel Windows Vista, que no acaba de convèncer tothom.

Actualitzat

Durant més de sis anys, Windows XP ha estat el motor de milions d'ordinadors arreu del món. Microsoft va llançar aquest sistema operatiu l'octubre del 2001 i el va batejar com a XP a partir de la paraula anglesa "experience". L'any passat, el gegant informàtic es va veure obligat a ajornar-ne la desaparició, a causa del rebuig d'usuaris -tant individuals com corporatius- de substituir el sistema.

El pla de Microsoft passa per deixar de subministrar l'XP a grans empreses, com Dell, HP o Lenovo, mentre que fins al gener del 2009 en farà arribar als fabricants més petits perquè el continuïn preinstal·lant. El marge serà una mica més ampli, fins al juny del 2010, en el cas de Windows XP Home destinat a Netbooks i altres formats compactes.

L'alternativa per als que continuïn fent servir el sistema operatiu de Microsoft serà el Vista, que ha rebut crítiques des del seu llançament, el gener del 2007. Els que rebutgen el sistema es queixen de les restriccions a l'hora de fer còpies de mitjans digitals protegits i d'incompatibilitats amb el programari anterior.

Anar al contingut