Els logos de Microsoft i Linkedin a les seus de les respectives empreses (Reuters)
Els logos de Microsoft i Linkedin a les seus de les respectives empreses (Reuters)
Nova York

Microsoft anuncia un acord per comprar Linkedin per 26.200 milions de dòlars

Microsoft pagarà 196 dòlars per cada acció de Linkedin, molt per sobre dels 131,08 dòlars en què van tancar divendres passat els títols de la xarxa de professionals

Actualitzat

L'empresa tecnològica Microsoft ha anunciat un acord per adquirir la xarxa de professionals Linkedin en una operació valorada en 26.200 milions de dòlars, més de 23.000 milions d'euros. "L'equip de LinkedIn ha creat un negoci fantàstic centrat en connectar professionals d'arreu del món", ha subratllat el conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella, en el comunicat conjunt que anunciava l'operació.

 

Segons els termes de l'acord, Microsoft pagarà 196 dòlars per cada acció de Linkedin, molt per sobre dels 131,08 dòlars en què van tancar divendres passat els títols de la xarxa de professionals. El comunicat aclareix que Linkedin conservarà "la seva imatge de marca, la seva cultura i la seva independència" i el seu conseller delegat continuarà sent Jeff Weiner, tot i que informarà de la gestió de la companyia a Nadella.

S'espera que l'adquisició es completi abans de finals d'any. A l'espera que l'aprovin les autoritats reguladores, els consells d'administració de totes dues companyies han donat suport "unànimement" a l'operació.

L'anunci s'ha conegut abans que obrís Wall Street aquest dilluns. En les transaccions electròniques prèvies, els títols de Linkedin pujaven un 63,3%, fins a 194,30 dòlars. Els de Microsoft, en canvi, cedien un 3,2% fins als 49,85 dòlars.

Anar al contingut