Barcelona

Micòlegs i propietaris de boscos demanen que es reguli la recollida de bolets

Propietaris forestals i experts en bolets han reclamat que es reguli l'accés als boscos per protegir-los, arran de l'allau de boletaires que s'hi concentren sobretot els caps de setmana. Demanen que es tingui en compte que el 80% dels boscos són privats i que es permeti descansar la terra cada cert temps.

Actualitzat
Micòlegs i propietaris de boscos creuen que s'ha de determinar on i quan es poden collir bolets, de la mateixa manera que es controlen altres sectors com la pesca. Joan Rovira, secretari general del Consorci Forestal de Catalunya, assegura que "l'administració mira cap a una altra banda" perquè la recollida de bolets s'ha convertit en una "activitat popular".

Cada cop més, aquesta tradició s'està popularitzant i la gran freqüència de visitants fa que hi hagi més residus al bosc. A més, quan es trepitja un bosc, especialment després de ploure, la terra es compacta i no permet que hi creixin bolets. El doctor en biologia Enric Gràcia proposa un sistema per deixar descansar la terra. L'expert assegura que "un bosc que es deixa de trepitjar durant dos anys produeix els mateixos bolets que feia abans que l'home el comencés a trepitjar".

Encara que la tradició de collir aquest tipus de fongs està molt arrelada a Catalunya, molts boletaires no saben que es passegen per boscos privats. Catalunya es troba a la cua de l'Estat pel que fa a la regulació d'accés als boscos. Aragó i Castella Lleó són algunes de les comunitats que més han treballat aquesta matèria.
Anar al contingut