Mickey i Minnie Mouse celebren el seu 90 aniversari

RedaccióActualitzat

Els populars ratolins de Disney Mickey i Minnie Mouse celebren aquest diumenge el seu 90 aniversari.

Disney va tenir la idea de crear al ratolí Mickey durant un viatge en tren de Nova York a Califòrnia. Mortimer va ser el primer nom que li va posar, però la seva dona Lillian el va convèncer perquè li digués Mickey.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The perfect bouquet for the perfect fall day! 💐

A post shared by Mickey Mouse (@mickeymouse) on

 

Disney va definir Mickey com un personatge bo i adorable:

"Decidit, persistent, bo, bondadós, amb bona voluntat i sempre adorable, tot i que de vegades ridícul en unes 'proeses' més aviat pròpies d'un pocatraça."

Mickey ha evolucionat durant aquests 90 anys, però sempre ha mantingut els ulls grans, els guants blancs i el somriure sense dents.

 

Avui, Mickey y Minnie són símbols socials i des de fa nou dècades han inspirat artistes i dissenyadors de tot el món. Han traspassat la pantalla amb parcs temàtics, creuers, hotels, roba, joguines i objectes de marxandatge que cada any generen milers de milions de dòlars.

"Steamboat Willie"

Van aparèixer per primer cop el 18 de novembre de 1928 en l'estrena del curtmetratge "Steamboat Willie", el primer en què Disney va sincronitzar imatge i so. Van caldre més de 10.000 dissenys per als seus set minuts i mig de durada.

 

L'èxit del curtmetratge va ser immediat i al cap de pocs dies va causar furor. L'any 1935 el va seguir "The band concert",  el primer curtmetratge en color que va consolidar el personatge. Des de la seva primera aparició, la veu de Mickey va ser la de Walt Disney.

Walt Disney va dir del seu ratolí que era "simplement una personalitat petita amb el propòsit de fer riure".

L'any 1940 s'estrena "Fantasia", el projecte més ambiciós que protagonitza Mickey Mouse, però que va tenir una freda acollida entre el públic.

 

Ha aparegut en més de 30 pel·lícules i va ser el primer personatge d'animació a tenir una estrella al passeig de la Fama de Hollywood, l'any 1978. Minnie la va aconseguir al gener passat, 40 anys més tard. 

L'any 1931, Walt Disney va obtenir el primer Oscar honorífic per la creació de Mickey.  

Mickey i l'art

Ciutats de tot el món han posat en marxa una iniciativa d'art global amb mostres de roba, joguines o menjar... de l'icònic personatge.

La principal mostra és "Mickey: The True Original Exhibition" que es va inaugurar el 8 de novembre a Nova York.


Timeless Icon | Mickey: The True Original Exhibition

 

A Londres, la galeria Black&White Building mostra obres d'artistes emergents sobre el personatge.

 

Mickey ha sigut model de molts artistes. El més destacat, Andy Warhol, que va fer diverses sèries sobre ell.

El muralista mexicà Diego Rivera també el va fer servir com a inspiració:

"L'estètica del nostre temps va reconèixer Mickey com un dels veritables genis de l'art americà de la primera meitat del segle XX."

Tot i que fan 90 anys tots dos, Mickey i Minnie Mouse, tots els actes de celebració s'han centrat en la figura de Mickey i s'ha relegat Minnie al paper d'acompanyant. 

 

Disneyland París, per exemple, organitza una gran festa durant tres mesos amb el nom "The Biggest Mickey Party", amb espectacles commemoratius i una atracció nova 4D protagonitzada per Mickey i l'ànec Donald.

ARXIVAT A:
CinemaArt
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut