Bachelet saluda els ciutadans a la seva arribada al palau de La Moneda a Santiago de Xile. (Foto: EFE)
Bachelet saluda els ciutadans a la seva arribada al palau de La Moneda a Santiago de Xile. (Foto: EFE)
Santiago de Xile/Valparaíso

Michelle Bachelet assumeix per segona vegada la presidència de Xile

La cerimònia de jurament ha estat carregada de simbolisme. La banda presidencial l'hi ha entregat la presidenta del Senat, Isabel Allende, filla del president mort fa 40 anys en el cop d'estat d'Augusto Pinochet. Bachelet s'ha posat com a objectius de la legislatura redactar una nova Constitució i reformar l'educació.

RedaccióActualitzat

Michelle Bachelet s'ha convertit en la nova presidenta de Xile. Torna a l'executiu després de governar del 2006 al 2010. La cerimònia de jurament ha estat carregada de simbolisme. La banda presidencial l'hi ha entregat la presidenta del Senat, Isabel Allende, filla del president mort fa 40 anys en el cop d'estat d'Augusto Pinochet.

L'acte s'ha celebrat a la seu del Parlament, a la ciutat costanera de Valparaíso i hi han assistit els principals líders llatinoamericans excepte el president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Bachelet s'ha posat com a objectius de la legislatura redactar una nova Constitució i reformar l'educació. El subsecretari de l'Interior de Xile, Mahmud Aleuy, ha cridat cadascun dels nous membres de l'equip de govern perquè prometessin o juressin davant de les autoritats les seves noves responsabilitats al capdavant de les seves carteres.

Des de Santiago de Xile, al balcó del palau de La Moneda i acompanyada de la seva mare, Bachelet ha fet el seu primer discurs com a presidenta. "Xile només té un gran adversari. Es diu desigualtat i només junts podem derrotar-la", ha assegurat. Davant de milers de persones aplegades a la plaça de la Constitució, Bachelet ha dit que ha tornat per complir un programa de govern que aconsegueixi "fer de Xile una pàtria millor i no només un llistat de xifres i estadístiques".

Anar al contingut