Houellebecq, protagonista de la última portada del setmanari satíric "Charlie Hebdo".
Houellebecq, protagonista de l'última portada del setmanari satíric "Charlie Hebdo".
París

Michel Houellebecq suspèn la promoció del seu darrer llibre per l'atemptat a "Charlie Hebdo"

Un dels millors amics de Houellebecq, Bernard Maris, va ser un dels 12 morts en l'atac al setmanari satíric "Charlie Hebdo"

RedaccióActualitzat

Després de l'atemptat contra "Charlie Hebdo", l'escriptor francès Michel Houellebecq ha suspès la promoció del seu darrer llibre, que els seus detractors consideren que alimenta la islamofòbia.

L'escriptor francès és el protagonista de l'última portada del setmanari satíric "Charlie Hebdo", arran de la publicació de la seva nova obra.

La novel·la, titulada "Submissió", transcorre en una França governada per un partit musulmà, l'any 2022. Houellebecq hi fa una reflexió espiritual i política sobre l'islam i explora la creixent necessitat de tornar a l'espiritualitat dels francesos.

Des de la seva presentació, la nova novel·la de Houellebecq havia generat una forta polèmica a França. Una polèmica que sol ser habitual en totes les seves obres.

Ara, però, després de l'atemptat contra "Charlie Hebdo", la sensibilitat sobre aquest tema s'ha accentuat. A aquest fet, s'hi afegeix que un dels millors amics de Houellebecq, Bernard Maris, va ser un dels 12 morts en l'atac al setmanari satíric de dimecres.

Segons el seu editor, Houellebecq ha marxat de París de manera indefinida.

Anar al contingut