Cartell Canes 2017
Cartell Canes 2017

Michael Haneke i Sofia Coppola competiran per la Palma d'Or de Canes 2017

Per aquesta 70 edició s'incorporen algunes novetats, com l'estrena de dos capítols de la sèrie de televisió "Twin Peaks" o una pel·lícula de realitat virtual dirigida per González Iñárritu

RedaccióActualitzat

El Festival de Cinema de Canes ha fet pública aquest matí la programació completa de l'edició d'aquest any, que se celebrarà del 17 al 28 de maig. Es projectaran les últimes pel·lícules de directors de gran prestigi com Michael Haneke, Sofia Coppola, François Ozon o Naomi Kawase, en una secció oficial en què no hi ha cap realitzador espanyol o llatinoamericà.

Amb la voluntat de mantenir l'etiqueta com a primer festival de cinema del món, per a aquesta 70 edició s'incorporen algunes novetats, com l'estrena de dos capítols de la sèrie de televisió "Twin Peaks" o d'una pel·lícula de realitat virtual.

Divuit pel·lícules a la secció oficial, on el jurat presidit per Pedro Almodóvar ho tindrà complicat. Competiran per la Palma d'Or pel·lícules com "La seducción", un drama d'època dirigit per la nord-americana Sofia Coppola; "Hikari", de la japonesa Naomi Kawase; "Le redoutable", un biòpic sobre Jean-Luc Godard del director francès Michel Hazanavicius, o "Happy End", l'última proposta d'un clàssic del festival com Michael Haneke, amb Isabelle Huppert de protagonista.

El Festival de Canes "retoca" Claudia Cardinale

François Ozon, Yorgos Lanthimos o Todd Haynes són altres dels realitzadors que concursaran dins la secció oficial. Fora de competició, destaca l'estrena de dos episodis de la nova temporada de "Twin Peaks", de David Lynch, i l'exhibició d'un primer curtmetratge de realitat virtual. Ho anunciava el delegat general del festival, Thierry Fremó:

" El Festival de Canes és com un laboratori i per això aquest any hem inclòs una pel·lícula de realitat virtual dins d'una exposició. És un film dirigit per Alejandro Gonzáles Iñárritu i es titula "Carne i Arena"."

En l'apartat de projeccions especials es podran veure pel·lícules d'alt contingut polític, com "Una incòmoda seqüela",  sobre el canvi climàtic, amb Al Gore de protagonista, o "Sea Sorrow", el debut de l'actriu britànica Vanessa Redgrave com a directora, amb un drama sobre els refugiats.

L'única presència espanyola al festival, a part d'Almodóvar com a president del jurat de la secció oficial, serà l'actriu Emma Suárez, protagonista de la pel·lícula mexicana "Las hijas de abril", que competeix a l'apartat "Una certa mirada".

 

Anar al contingut