Captura de l'entrevista d'Ellen Page a Bolsonaro
Captura de l'entrevista d'Ellen Page a Bolsonaro

"M'haurien d'haver pegat perquè no fos gai?", l'entrevista viral d'Ellen Page a Bolsonaro

La xarxa recupera una entrevista al candidat brasiler d'ultradreta amb l'actriu i activista Ellen Page

Actualitzat

Una entrevista entre l'actriu coneguda per "Juno", Ellen Page, i Jair Bolsonaro del 2016 s'ha tornat a popularitzar a les xarxes socials. El vídeo s'ha viralitzat després que Bolsonaro va obtenir el 46% dels vots en les últimes eleccions. El polític ultradretà es presenta com el candidat fort a la segona volta, tot i la seva actitud racista, homòfoba i masclista.

Tot i això, molts sectors de la societat s'han manifestat en contra seu i el retrocés de la llibertat que encarna. Una mostra és el moviment #EleNao (Ell No) que va reunir centenars de milers de persones a protestar als carrers del Brasil i de la resta del món.

Una mostra d'aquest rebuig a la xarxa és l'entrevista recuperada d'Ellen Page:

"Serà interessant tenir una discussió honesta per entendre per què li costa tant acceptar la gent LGBT", diu Page a les càmares de National Geographic abans d'entrar a les oficines del polític. La polèmica comença quan l'actriu treu a la conversa l'homofòbia de Bolsonaro:

"Vaig llegir un carta seva que deia que les persones deuen treure a cops al gay que hi ha als seus fills. Jo sóc gay i li pregunto: M'haurien d'haver pegat de petita perquè no fos gai?"

Bolsonaro li respon somrient amb comentaris masclistes:

"No la miraré i pensaré: 'Crec que és gai'. Vostè es guapa. Si fos un cadet de l'acadèmia militar i la veiés al carrer, li xiularia. Em titllen com un gran homofòbic i s'equivoquen. La meva lluita sempre va ser i serà contra la distribució de material LGBT a les escoles per a nens majors de 6 anys"

L'entrevista amb Page formava part de la serie documental "Gaycation" que explora la cultura LGTBI+ a diferents parts del món per donar a conèixer les dificultats que viuen les persones no heterosexuals a països com Ucraïna, el Japó, els Estats Units, Jamaica o França.

La tensió entre l'entrevistadora i Bolsonaro es manté per les declaracions del polític reiterant la seva homofòbia:

"Quan era jove, hi havia pocs gais. Amb el temps i degut a les llibertats, a les drogues i a les dones treballant va augmentar bastant el nombre d'homosexuals. Si el seu fill està amb persones de cert compartament, es comportarà igual i creurà que és normal"

Finalment l'actriu i activista respon visiblement molesta:

"Crec que aquí hi ha l'assumpte. Vostè ho veu com una cosa anormal. Diu que haurien de pegar els nens gais i que prefereix un fill mort a un fill homosexual"

"Bolsonaro és un polític amb gran poder i influència", diu Page a la sèrie. "És devastador saber que algú amb tanta influència tingui tan desdeny per la comunitat queer", es lamenta. El vídeo ha estat compartit per la sociòloga argentina Victoria Freire i un dia després ja acumula més de 15.000 comparticions i 400.000 reproduccions a Twitter.

ARXIVAT A:
Viral HomofòbiaBrasilJair Bolsonaro
Anar al contingut