Mèxic

Mèxic expulsa del cos 3.200 policies, el 10% de la plantilla, per presumpta corrupció

El govern de Felipe Calderón ha anunciat l'expulsió de 3.200 agents policials, gairebé el 10% del cos, que estarien vinculats presumptament amb el narcotràfic i el crim organitzat. La decisió del govern mexicà arriba després que s'hagi sotmès els policies a uns exàmens especials i coincideix també amb la detenció d'Edgar Valdez, àlies "La Barbie", un dels narcotraficants més buscats del país i dels Estats Units.

Actualitzat
L'executiu mexicà ha sotmès els seus 34.000 agents a uns exàmens especials, unes proves conegudes com a "controls de confiança" i que tenien com a objectiu descobrir si hi havia algun vincle entre els policies i el narcotràfic. El resultat ha aportat proves del que ja era "vox populi": hi ha corrupció entre els agents policies i això afecta gairebé un 10% de la plantilla.

Amb aquestes dades sobre la taula, el govern que presideix Felipe Calderón ha decidit expulsar per presumpta corrupció 3.200 agents. I és només el primer pas, ja que ja s'ha anunciat una segona fase en què seran expulsats del cos un miler d'agents més. Entre els expulsats hi ha comandaments que haurien estat denunciats pels seus mateixos subordinats per tenir relació amb el crim organitzat.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut