Viladecavalls

Metges voluntaris passen consulta a un CAP de Viladecavalls, tancat per les retallades

Iniciativa sorprenent al CAP Ernest Lluch de Viladecavalls. Aquest centre estarà tancat durant els mesos d'agost i setembre arran de les retallades de Salut. Tot i això, els veïns amb dificultats per desplaçar-se tenen garantida l'atenció a prop de casa. Un grup de metges i infermers residents a la zona han decidit atendre de forma gratuïta i en el seu temps lliure els vilatans. S'hi passa consulta tots els dimarts i dijous a la tarda.

Actualitzat
Tres metges, quatre infermeres i quatre auxiliars vénen de manera voluntària a visitar els pacients. Passen consulta als passadissos i a les sales d'espera del centre, perquè els consultoris estan tancats amb clau.

Una taula improvisada enmig del vestíbul serveix de recepció. No tenen aire condicionat. Atenen sobretot gent gran amb malalties cròniques i poca mobilitat, per als quals suposa un problema desplaçar-se fins al CAP de Terrassa on els han derivat.

El centre de Viladecavalls atenia més de 9.000 usuaris i estarà tancat fins al mes d'octubre. Fins llavors, un grup de veïns han decidit ocupar-lo per permetre que aquesta atenció mínima es pugui continuar donant.

El mapa de les retallades

La retallada al pressupost destinat a Salut ha estat una de les decisions més polèmiques del govern de la Generalitat. Igual que l'ambulatori de Viladecavalls, n'hi ha molts d'altres que han reduït serveis, horaris o bé tanquen durant l'estiu. Al 3cat24.cat hem començat a fer un recompte de les afectacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut