París

Metges sense Fronteres renuncia als fons comunitaris com a protesta per la política migratòria

L'ONG protesta d'aquesta manera per la política de la UE "basada en la dissuasió i a allunyar el màxim possible de les seves costes els que fugen de la guerra i el patiment"

RedaccióActualitzat

Metges sense Fronteres (MSF) renuncia des d'aquest divendres als fons públics que rep de la Unió Europea i dels estats membres en protesta per la "nociva política migratòria europea". L'ONG vol denunciar d'aquesta manera la situació en què es troben milers de refugiats i immigrants, en el sentit que la UE practica una política "basada en la dissuasió i a allunyar el màxim possible de les seves costes els que fugen de la guerra i el patiment".

L'organització es refereix especialment a les més de 8.000 persones que estan atrapades a les illes gregues i que podrien ser retornades per força a Turquia. Recorda que aquestes persones no disposen, entre altres coses, d'assistència legal, "la seva única defensa contra una expulsió col·lectiva". Metges sense Fronteres afirma que "la majoria d'aquestes famílies, que Europa ha decidit apartar de la seva vista a través de disposicions legals, han escapat de la guerra a Síria, l'Iraq i l'Afganistan".

L'ONG explica que "ja fa mesos que denuncia la vergonyosa resposta europea, centrada a dissuadir aquestes persones en lloc d'ajudar-les i protegir-les", segons el secretari general de MSF, Jérôme Oberreit, que afegeix que "l'acord entre la UE i Turquia va un pas més enllà i posa en perill el mateix concepte de 'refugiat' i la protecció que aquest acord ofereix a les persones en perill". En conseqüència, Metges sense Fronteres anuncia que no pensa rebre cap fons procedent de la Unió Europea ni de cap dels seus estats membres. Una decisió que diu que és d'efecte immediat i que s'aplica als projectes de l'ONG de tot el món.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut