Un centre mèdic de Metges Sense Fronteres a Mali (Reuters)
Un centre mèdic de Metges Sense Fronteres a Mali (Reuters)
París

Metges Sense Fronteres admet 24 casos d'assetjament o abusos sexuals l'any passat

Després de l'escàndol d'Oxfam, Save The Children també reconeix que va fer fora 16 persones

RedaccióActualitzat

Metges Sense Fronteres ha reconegut que, durant l'any passat, es van detectar 24 casos d'assetjament o abús sexual en l'organització. De resultes, 19 persones van ser acomiadades i a la resta se'ls van imposar sancions com suspensions o avisos.

L'ONG ha revelat en un comunicat que dos dels casos van ser d'abús o assetjament cap a persones no membres de l'organització.

 

També l'ONG Save The Children ha admès que va fer fora 16 persones l'any passat pel mateix motiu. Ha estat en resposta a l'agència de notícies Thomson Reuters.

El reconeixement arriba després de l'escàndol de la britànica Oxfam, sacsejada pel fet que exdirectius i cooperants van encobrir orgies i van fer servir diners de l'ONG per pagar prostitutes, algunes de les quals podrien ser menors, durant el terratrèmol del 2010 a Haití.

L'ONG francesa ha revelat que l'any passat va rebre 146 queixes dels 40.000 treballadors que té arreu del món per causes diverses, com la discriminació o l'abús de poder. Entre aquestes, va poder confirmar 40 denúncies per assetjament o abús, de les quals 24 de caire sexual.

L'organització ha admès que les víctimes són estigmatitzades, i encara més en zones de conflicte:

"A MSF ens estem esforçant molt per eliminar totes les barreres que puguin dificultar la denúncia dels abusos. Assolir aquest objectiu continua sent un dels principals desafiaments que tenim."

Metges Sense Fronteres no ha desvelat on es van cometre els abusos, amb l'argument que vol protegir les víctimes. El recompte no inclou els casos gestionats directament pels equips sobre el terreny i que no van arribar a la seu de París.

Notícia relacionada: detingut a Guatemala el president d'Oxfam Internacional per un cas de corrupció.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAssetjament sexual
Anar al contingut