Barcelona

Metges de Catalunya es manifesta contra l'ampliació horària als ambulatoris

El sindicat Metges de Catalunya s'ha manifestat per avui davant de la seu de l'Institut Català de la Salut (ICS) per protestar contra l'ampliació horària als centres d'atenció primària (CAP) i exigir mesures que redueixin la pressió assistencial. La mobilització s'ha fet a dos quarts de dues del migdia i, posteriorment, representants del sindicat han entregat a l'ICS les signatures recollides a favor de les seves demandes.

Actualitzat

Amb el lema "El meu CAP necessita més metges, no més horaris", el sindicat s'oposa al pacte que dimecres de la setmana passada va signar l'ICS amb els sindicats Satse, CCOO, UGT i Catac sobre la flexibilització de la jornada en els ambulatoris.

Segons aquest acord, la direcció dels CAP i els treballadors tenen sis mesos per pactar la flexibilitat de la jornada laboral i, en cas que no s'arribi a una entesa, continuaran amb l'horari actual de 36 hores setmanals distribuïdes en sis hores diàries de dilluns a dissabte en torns de matí o tarda. L'objectiu és aconseguir una ampliació horària dels CAP de 8.00 a 21.00 h, mentre que actualment és de 9.00 a 20.00 h.

Metges de Catalunya rebutja aquest acord perquè, segons la seva opinió, no preveu cap mesura orientada a disminuir la pressió assistencial ni ajuda a resoldre els problemes reals de l'atenció primària. En aquest sentit, destaca "l'excés de pacients per facultatiu, la saturació de les consultes i la impossibilitat que el professional pugui gestionar la seva agenda".

Al seu parer, l'ampliació horària dels CAP podria repercutir negativament en la qualitat assistencial, ja que comporta un risc d'empitjorar les condicions de treball dels metges que ja suporten una "sobrecàrrega laboral permanent" amb l'horari actual.

Anar al contingut