Barcelona

Metges de Catalunya convoca dues jornades més de vaga pels dies 9 i 10 de maig

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat dues noves jornades més de vaga pels pròxims dies 9 i 10 de maig, que se sumaran a les que ja estan previstes pel 3 i 4 de maig. De la seva banda, la Direcció General de Relacions Laborals del Departament de Treball, a qui els sindicats dels facultatius van demanar que intervenís, han emplaçat el sindicat, les patronals sanitàries i el Departament de Salut a una reunió dimarts que ve per intentar trobar una sortida al conflicte laboral que ha provocat les mobilitzacions de metges.

Actualitzat

El sindicat Metges de Catalunya ha presentat davant del Departament de Treball una nova convocatòria de vaga pels dies 9 i 10 de maig. Compleixen així el precepte legal que obliga a formalitzar la petició amb deu dies d'antelació. Aquests dos nous dies s'afegirien als que ja van ser convocats pels pròxims 3 i 4 de maig. En aquest sentit, l'organització sindical ha lamentat que l'administració hagi posposat les negociacions amb els metges al dimarts 2, dia anterior a la primera de les jornades de vaga previstes per la setmana que ve, malgrat que ells estaven disposats a mantenir converses aquest divendres mateix i els tres dies del pont de maig.

En un comunicat, Metges de Catalunya s'ha mostrat "poc esperançat" a resoldre la situació i expressa la seva "sorpresa" per l'ajornament de la reunió, alhora que ha fet pública la seva predisposició a negociar durant el cap de setmana.

Les dues últimes jornades de vaga, que van tornar a tenir un seguiment massiu per part dels facultatius, van obligar a anul·lar més de 80.000 visites d'atenció primària, més de 550 intervencions quirúrgiques no urgents i 11.805 consultes externes hospitalàries.

Els metges han mantingut fins ara l'exigència d'un conveni laboral propi o, en el seu lloc, la creació d'una taula de negociació exclusiva, permanent i vinculant que permeti millorar les condicions de treball del col·lectiu per garantir la qualitat assistencial.

Anar al contingut