Barcelona

Metges de Catalunya avisa dels perills que els metges de capçalera facin de pediatres com proposa Salut

El sindicat Metges de Catalunya critica les intencions del Departament de Salut que els metges de capçalera puguin assumir algunes consultes pediàtriques. El sindicat denuncia que mesures com aquesta posen en perill la qualitat de l'assistència perquè els metges de família no tenen la mateixa formació que un pediatre. Metges de Catalunya també ha assegurat a través d'un comunicat que d'aquesta manera l'Institut Català de la Salut vol maquillar la mala planificació de les plantilles mèdiques. A més, conclou que aquesta reordenació dels serveis de pediatria suposa un pas enrere en el sistema sanitari públic.

Actualitzat
El nou model d'atenció pediàtrica que prepara el Departament de Salut ha topat amb l'oposició dels pediatres, que es neguen a deixar de ser el punt de referència en l'atenció sanitària dels infants. El nou model preveu la concentració de pediatres en equips territorials i que en determinats moments i zones siguin els metges de família o les infermeres els que atenguin els nens. El nou model es planteja per solucionar la falta de pediatres en algunes zones de Catalunya.

Els pediatres estan d'acord a crear unitats assitencials pediàtriques per zones geogràfiques. Això els permetrà treballar en equips d'entre 8 i 12 pediatres i entenen que ajudarà a millorar la capacitat de resolució i d'atenció. La concentració d'aquests equips també comportarà que una part de la població s'hagi de desplaçar de població per accedir al pediatre.

Però el que no accepten els pediatres és deixar de ser el referent. Els pediatres consideren que un metge de família, encara que tingui formació en pediatria, no pot oferir la mateixa assistència que pot donar un pediatre amb una formació especialitzada de quatre anys.

Per la seva banda, la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat considera que aquest model acabarà provocant que els pediatres atenguin només criatures amb problemes importants i que la resta rebin assistència dels metges de capçalera.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut