Barcelona

Mestres i professors tindran entrada gratuïta als museus gestionats per la Generalitat

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manel Tresserras, ha anunciat, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, que els mestres, els professors d'instituts i el professorat universitari de tots els centres educatius de Catalunya podran entrar gratuïtament als museus gestionats per la Generalitat. El conseller ha instat a sumar-se a la iniciativa els museus consorciats amb altres administracions.

Actualitzat

A partir del curs que ve els docents tindran entrada gratuïta als museus gestionats per la Generalitat. La mesura l'han acordada els consellers de Cultura i d'Ensenyament amb l'objectiu de facilitar la tasca de difusió iniciada pels gabinets pedagògics dels museus i de fer arribar a un públic més ampli l'oferta museística del país. La iniciativa també pretén que els docents siguin en major grau prescriptors dels consums culturals dels joves i adolescents i que aquests tinguin més interès pels museus.

Més visitants

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, la conselleria també ha fet públiques les dades sobre les visites que els museus i col·leccions catalans han rebut en l'últim any. Han crescut un 12%, amb un total de més de 20.660.000 visitants. A Catalunya, al 2006 hi ha 102 museus i 325 col·leccions, que són conjunts de béns culturals conservats per una persona. Als 102 museus de l'any passat recentment s'hi han afegit el Parc Tecnològic Mines de Gavà, el Museu de la Música de Barcelona i el Museu Darder d'Història Natural de Banyoles. A més, el pròxim 30 de novembre s'inaugurarà el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal.

Durant l'any passat, els 102 museus registrats van organitzar 569 mostres temporals, que van rebre més de 2.200.000 visites, i van programar 2.129 activitats, amb més d'1.600.000 usuaris. A més es van muntar 105 mostres itinerants.

Pel que fa als museus més visitats, el primer lloc l'ocupa el del Futbol Club Barcelona, seguit del Teatre Museu Dalí, el Picasso i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut