Barcelona

Messi i el seu pare, condemnats a 21 mesos de presó per delictes fiscals

El jugador haurà de pagar una multa de més de 2 milions d'euros, i el pare, més d'un milió i mig

RedaccióActualitzat

El jugador del FC Barcelona Lionel Messi i el seu pare, Jorge Messi, han estat condemnats a 21 mesos de presó cadascun per delictes fiscals. En concret, el jutge considera que tots dos són culpables de tres delictes contra la hisenda pública de més de quatre milions d'euros en els exercicis 2007, 2008 i 2009 en relació amb l'IRPF de l'explotació comercial dels drets d'imatge del jugador, i els condemna a 7 mesos per cadascun.

A més, Messi haurà de pagar una multa de més de 2 milions d'euros, i el pare, més d'un milió i mig.

El tribunal ha descartat tant la tesi de la fiscalia com de la defensa de Messi i sosté que el jugador estava informat dels pagaments a Hisenda.

L'advocat de l'Estat era l'únic que acusava Messi, que ja va retornar a Hisenda els diners defraudats, i a més va pagar una quantiosa multa.

La sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem.

Amb aquesta condemna, com que ni Messi ni el seu pare no tenen antecedents, es pot demanar la suspensió de la pena i evitar l'ingrés a la presó. De tota manera, previsiblement recorreran al Suprem, i no serà fins llavors que s'hauria de resoldre aquesta qüestió.

Suport del FC Barcelona

El FC Barcelona ha donat suport a Messi i la seva família i ha assegurat en un comunicat que els faran costat "en totes les decisions que  prenguin per defensar el seu honor". També afirmen que "en haver regularitzat la seva situació amb hisenda, el jugador no té cap responsabilitat penal" 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut