Actualitat blaugrana

Messi estarà sis setmanes de baixa per un trencament muscular

El Barça ja és a quarts de final de la Lliga de Campions, això sí, ha pagat un preu molt car. Leo Messi s'ha lesionat i, segons les proves mèdiques que li han fet aquest matí, estarà sis setmanes de baixa. El jugador argentí té un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cama esquerra, la mateixa lesió que es va fer el 15 de desembre al camp del València. Això no ha caigut gens bé a l'entorn blaugrana, especialment al capità, que dóna part de culpa a la premsa. Segons Puyol, la pressió dels mitjans de comunicació condiciona les alineacions de Rijkaard.

Actualitzat

Tot just s'havia jugat mitja hora de partit quan Leo Messi va notar una punxada a la part de darrere de la cuixa esquerra. Era un dolor que coneixia perfectament, perquè ja el va sentir al desembre. Aleshores va estar un més de baixa. La classificació per als quarts de final de la Lliga de Campions ha tingut un preu força alt.

Una lesió que arriba quan l'equip afronta el tram més decisiu de la temporada i una lesió amb polèmica. Rijkaard i el capità Carles Puyol van retreure a la premsa el poc respecte pels professionals per haver criticat la no-alineació de Messi en l'últim partit de Lliga.

El calvari de Messi

Contra el Celtic, Messi va abandonar el terreny de joc consolat pels seus companys uns instants després d'haver-se lesionat. Desgraciadament per a l'argentí, aquesta imatge no és nova. Amb una actitud gairebé paternal, Frank Rijkaard mirava d'aixecar la moral de Messi quan es veia obligat a retirar-se en un Barça-Chelsea de Champions. Només era l'inici del malson del blaugrana amb les lesions musculars. En aquella ocasió, va estar dos mesos i mig de baixa, amb recaiguda entremig inclosa.

Un altre capítol. No fa ni tres mesos. Eto'o acompanya un Messi completament coix a la banda del camp. L'argentí s'acabava de tornar a lesionar. Com sempre, tot sol, en plena cursa. La cama li havia fallat un altre cop. Conseqüència: cinc setmanes de baixa.

La lesió que es va fer contra el Celtic el deixarà un mes i mig sense jugar. A part de sis jornades de Lliga, Messi es perdrà la tornada de la semifinal de la Copa i la final, si el Barça acaba jugant-la. A la Champions, haurà de veure els quarts de final i l'anada de la possible semifinal des de la graderia. Tot plegat, pel guió de sempre, per una cursa innocent que aquesta vegada ha acabat amb llàgrimes

Puyol critica la premsa

El capità va criticar els mitjans de comunicació per haver posat en dubte la decisió de l'entrenador de l'equip, Frank Rijkaard, de prescindir de Messi en l'últim partit de Lliga i d'haver pressionat perquè l'argentí jugués contra el Celtic. "Això ha estat una lliçó per a tots", va dir el capità, visiblement molest després del partit. "Vosaltres vau pressionar perquè jugués Messi i ara s'ha lesionat, però el que cal fer és respectar més les decisions de l'entrenador i dels metges. Es va dir que Messi ha de jugar sempre, hi va haver pressió perquè jugués, però és molt fàcil parlar ara que s'ha lesionat. Ha jugat i ja teniu el que volíeu", va comentar directament als periodistes a la zona mixta del Camp Nou després de la victòria contra el Celtic (1-0).

A l'argentí aquest matí li han estat fent proves mèdiques per afinar el diagnòstic i s'ha confirmat que estarà unes sis setmanes de baixa. Així doncs, a part de sis jornades de Lliga, Messi es perdrà la tornada de la semifinals de la Copa i la final si el Barça l'acaba jugant. A la Champions, haurà de veure els quarts de final i l'anada de la possible semifinal des de la graderia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut