Futbol

Messi entra a la convocatòria per a Saragossa tot i no entrenar-se aquest dissabte per culpa d'un flegmó dental

El FC Barcelona s'ha entrenat aquest dissabte en l'última sessió de treball abans de viatjar a Saragossa, on, diumenge, s'enfronta amb el conjunt aragonès en partit corresponent a la 27a jornada de Lliga. Leo Messi, puntal de l'equip en els dos últims compromisos, no s'ha exercitat amb la resta de companys per culpa d'un flegmó dental i la seva ha estat l'absència més significativa de l'entrenament. Malgrat tot, l'argentí ha entrat a la convocatòria. També ho ha fet Keita, que torna a l'equip després d'una lesió. Xavi i Abidal, mentrestant, continuen els seus processos de recuperació.

Actualitzat
Unes molèsties dentals causades per un flegmó han evitat que Leo Messi treballés al costat de la resta de la plantilla en l'últim entrenament del Barça abans d'enfrontar-se diumenge amb el Saragossa. Guardiola ha confirmat que li han administrat antibiòtics i que anirà igualment convocat amb la resta de l'expedició per jugar a Saragossa. Messi és, sens dubte, el jugador més en forma, qui marca diferències, i un jugador en estat de gràcia. Però Guardiola no creu que l'equip tingui "Messidependència".

L'argentí, doncs, podrà tornar a ser la referència en atac del conjunt blaugrana, tal com ja va fer davant el València i l'Stuttgart. Més enllà del factor Messi, el Barça sap que, malgrat l'amenaça del descens, el Saragossa pot ser una amenaça a La Romareda tot i que els blaugranes hi han guanyat en tres de les seves quatre últimes visites.

El tècnic del Barça vol que el seu equip visqui allunyat de l'eufòria que ha generat a l'entorn el gran partit contra l'Stuttgart i de la possibilitat de guanyar la Champions al Bernabéu. Per a Guardiola, si s'ha de prioritzar una competició, té claríssim que la Lliga és l'objectiu principal per damunt de la Lliga de Campions. A més, ha assegurat que l'Arsenal és un dels pitjors rivals que els podrien haver tocat pel seu joc dinàmic i ha qualificat l'eliminatòria d'"atractiva".

De cara al partit a Saragossa, Pep Guardiola ha completat una convocatòria amb tots els jugadors disponibles a excepció de Xavi i Abidal, lesionats.

El Saragossa no descarta la sorpresa

El Saragossa ha tingut males experiències aquesta temporada amb els grans. Va encaixar sis gols al Bernabéu, i sis gols més al Camp Nou. Per a José Aurelio Gay, tècnic de l'equip aragonès, aquesta fragilitat ha de ser història. Al Saragossa, se l'havia acusat de ser un equip massa tou; en els últims partits, l'acusació és la contrària. Moltes mirades es fixaran en Leo Ponzio, a qui tocarà la ingrata feina de marcar Leo Messi, sempre que els problemes dentals deixin en pau l'argentí. Després d'un desastrós inici de temporada que va acabar amb destitució de Marcelino, el Saragossa ha revifat amb l'arribada d'uns quants reforços en el mercat d'hivern i ha sortit del descens, tot i que és a només tres punts de la zona de perill.

Maradona, a Barcelona

Diego Armando Maradona ha arribat a Barcelona amb la vista posada al Mundial de Sud-àfrica. El seleccionador argentí té la intenció de parlar amb Guardiola però, sobretot, amb Leo Messi, i potser també amb Gabi Milito, de cara al futur més immediat de la selecció "albiceleste" al Mundial. Maradona ve de Liverpool, on ha visitat Mascherano amb els mateixos objectius.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut