Barça

Messi considera que està treballant millor que mai per evitar lesions

El Barça no vol cap risc amb Messi. La gran preocupació del club és que tot el treball tan exhaustiu que s'està fent aquí el tirin per terra a la selecció argentina, on el jugador s'ha tornat a incorporar i on es veu que no tenen tants miraments. Messi ha jugat aquesta temporada més minuts amb l'Argentina que amb el seu equip. Els metges i els preparadors físics del Barça, amb un pla específic, han aconseguit posar Messi millor que mai, però l'excés de partits continua sent un risc. Guardiola es debat entre la "messidependència" de l'equip i la dosificació que necessita el jugador.

Actualitzat

La imatge de Leo Messi caminant mig coix i amb els tacs marcats a la cuixa durant el partit contra l'Atlètic de Madrid va posar la por al cos dels barcelonistes, tenint en compte el seu historial de lesions, sobretot musculars. Per aquest motiu, el Barça pretén dosificar l'aportació del crac argentí. Guardiola ho té clar des del primer dia i el vol dosificar.

La idea dels tècnics blaugrana era que Messi jugués un màxim de 120 minuts, un partit i mig, cada setmana. Però, aquesta temporada, la mitjana està sent superior. Amb el Barça, ha intervingut en tots els partits, només dues vegades ha estat suplent i suma 581 minuts. I amb la selecció Argentina, amb qui va disputar els Jocs Olímpics, la xifra encara és superior (632). En total, 1.213 minuts o el que és el mateix, un partit cada quatre dies.

Tot i això, el 10 barcelonista confia no haver de repetir escenes tan tristes com la de fa set mesos. A més dels minuts jugats, cal tenir en compte el desgast dels viatges. Fins ara, ha hagut de recórrer 72.000 quilòmetres. Ara mateix, és a Buenos Aires, per defensar la samarreta de l'Argentina, i la setmana que ve anirà a Santiago de Xile, abans de tornar a Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut