Messi, amb dues dianes a Còrdova, encarrila l'accés del Barcelona als quarts de la Copa (0-2)

La Copa "mola" i Messi encara més. L'argentí ho va demostrar marcant els dos gols de la victòria del Barça a Còrdova, en l'anada dels vuitens de la Copa del Rei. Tot i que els locals van protagonitzar una bona sortida, pressionant molt el Barça, Messi hi va posar ordre amb el 0-1 al minut 11. A la mitja hora de la represa, el 10 blaugrana va sentenciar amb el 0-2.

Que la "Copa mola" a Còrdova, va quedar clar amb la sortida del club andalús al Nuevo Arcángel. Es va confirmar el que va dir Tito Vilanova, ja que els de Rafa Berges es van agafar el duel com el partit de l'any. Forts i amb una intensa pressió sobre el Barça, els locals van començar amb dues accions de perill. A la primera ocasió, Pedro Sánchez va obligar Pinto a lluir-se amb una estirada per enviar a córner un xut que entrava per l'escaire. La segona, la va protagonitzar Fede Vico, que va enviar a fora una pilota perduda dins l'àrea que Piqué no va poder refusar.

Davant aquesta embranzida del Còrdova, el Barça va reaccionar. El primer avís el va fer Thiago amb un xut al pal. Després, una combinació amb assistència de Villa a Messi va permetre a l'argentí marcar el 0-1, al minut 11.

El Còrdova va continuar insistit, jugant de tu a tu amb els blaugranes. Rennella va veure com, després del primer quart d'hora, l'àrbitre li anul·lava un gol per fora de joc ben assenyalat.

A la represa, el Barça ja va tenir molt més el control de la pilota, com de costum, amb una bona part del joc en camp contrari. Les ocasions a la porteria de Saizar van ser contínues. En van tenir Pedro, Villa i Messi. El 10 blaugrana va tornar a veure porteria i seu va ser el 0-2, després de superar el porter del Còrdova gràcies a una assistència d'Alexis, que havia entrat per Pedro. Messi ja suma 88 gols aquest 2012 i aquest dimecres encara en podia haver fet més.

La tornada dels vuitens de Copa al Camp Nou serà el 9 de gener.