Pla obert d'una clienta pagant la compra en una parada de fruites i verdures del Mercat Central de Tarragona. Imatge del 15 de març del 2018. (…
Pla obert d'una clienta pagant la compra en una parada de fruites i verdures del Mercat Central de Tarragona. Imatge del 15 de març del 2018. (Horitzontal)

Més vendes i més afluència de compradors al remodelat Mercat Central de Tarragona

ACN Tarragona.-El Mercat Central de Tarragona celebra aquest divendres el primer aniversari de la seva remodelació i reobertura al públic després de gairebé deu anys d'obres. Durant aquest període, l'equipament ha rebut més afluència de compradors -amb un perfil més jove- i les parades han incrementat les vendes en més d'un 25%, segons ha assenyalat la regidora de Comerç i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando. D'entre les assignatures pendents hi ha la nova licitació dels tres espais que romanen sense ocupar i l'incompliment de l'horari per part d'alguns paradistes, que a hores d'ara ja ha suposat l'obertura d'una desena d'expedients sancionadors. Aquest dijous a la tarda s'ha presentat el disseny del nou carilló que s'instal·larà al rellotge de la façana. La peça, que comptarà amb elements del Seguici Popular, tindrà un cost d'uns 62.000 euros i s'estrenarà per Santa Tecla.

El carilló constarà d'un carrusel musical amb l'Àliga, el Lleó, la Negrita, el Gegant Moro, la Geganta Vella i el Nano Capità, els quals rotaran cada dia a les 12 del migdia, acompanyats de la melodia de l'Amparito Roca. El disseny s'ha encarregat a l'artista i joier Joan Serramià. Les figures seran tridimensionals i, com a màxim, faran un metre d'alçada per 35 centímetres d'amplada. Serramià ha detallat que la del gegant serà la figura més gran i que la resta mantindran les proporcions. La instal·lació quedarà resguardat a l'interior d'unes portes ubicades sota l'esfera del rellotge. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat que aquest element complementarà l'atractiu del mercat i es convertirà en un nou reclam ciutadà i turístic. Al seu torn, la regidora Elvira Ferrando ha insistit que treballen per organitzar la celebració del Cap d'Any a la també renovada plaça Corsini.

Anar al contingut