Més sol que tempestes

L'estabilitat guanya terreny de la mà de l'anticicló del Mediterrani. Avui farà molt de sol amb alguns núvols i boires matinals. A la tarda tornaran a aparèixer els ruixats i les tempestes al Pirineu, Prepirineu i puntualment al nord de la Catalunya central. La calor començarà a augmentar.

Actualitzat
L'anticicló a poc a poc tornarà a assentar-se sobre el Mediterrani occidental i amb una estabilitat que guanyarà terreny per totes les capes de l'atmosfera. Tot i així, encara creixeran nuvolades de tarda, però sense arribar a descarregar amb la intensitat de les darreres tardes.

El temps serà assolellat. A partir del migdia creixeran nuvolades a les zones de muntanya i s'esperen ruixats i tempestes a les comarques del Pirineu, Prepirineu, que puntualment baixaran fins al nord de la Catalunya central. No es descarta que localment vagin acompanyades de calamarsa. També podran caure alguns ruixats a l'interior de les Terres de l'Ebre.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per intensitat de pluja.

Les temperatures començaran a pujar i a recuperar la calor de juliol, sense arribar encara a cap calorada. Les mínimes del dia han oscil·lat entre els 7 ºC a Boí (cota 2.500 metres), 8 a Das, 11 a Vielha i els 22 ºC a Barcelona i Portbou. Les temperatures més altes del dia s'aturaran als 35ºC. La xafogor serà moderada a la façana costanera.

El vent es mantindrà fluix en general, si bé durant les hores centrals del dia bufarà el xaloc amb alguns cops moderats a les comarques del prelitoral de Tarragona i Barcelona.

I els pròxims dies...

El temps no s'estabilitza al 100% i cada dia tindrem el mateix temps amb sol, ruixats de tarda i temperatures frenades. Aquesta situació es deu a l'anticicló ancorat a Irlanda, que permet l'arribada d'un lleuger flux de vent de nord cap al Pirineu, la qual cosa fa que els ruixats apareguin cada dia i la calor no es desboqui. Aquesta situació es podria allargar una setmana més.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut