Més seguretat a Ascó i Vandellòs

Les nuclears d'Ascó i Vandellòs II es preparen per poder resistir terratrèmols de magnitud 6 a menys de 10 quilòmetres. Els responsables de les centrals es van plantejar aquestes millores arran de l'accident nuclear de Fukushima, ara fa dos anys. Entre les novetats hi ha uns generadors portàtils preparats en cas que hi hagi un terratrèmol o una crescuda del riu.

RedaccióActualitzat

Els responsables de les centrals nuclears han explicat, aquest mateix dijous, les millores que s'han preparat a Ascó i Vandellòs II arran de l'accident nuclear de Fukushima, ara fa dos anys.

Entre les novetats que s'han presentat hi ha uns generadors portàtils preparats en cas que hi hagi un terratrèmol o una crescuda del riu. Aquests generadors portàtils assegurarien el subministrament en cas d'accident. Totes dues centrals es preparen per poder resistir terratrèmols de magnitud 6 a menys de deu quilòmetres.

El gestor de les tres plantes, l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV), ha invertit, fins aquests moments, uns 35 dels 100 milions d'euros previstos abans de finals del 2016. Una part dels recursos s'ha destinat a adquirir bombes hidràuliques i generadors elèctrics autònoms per fer front a una emergència. L'ANAV també treballa en la construcció d'un magatzem a prova de sismes per albergar aquests dispositius i un centre alternatiu de gestió de les emergències.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut