Més reduccions de rutes de Ryanair que afectaran 400.000 clients

La companyia preveu cancel·lar 25 dels 400 avions durant l'hivern i més anul·lacions a la primavera

RedaccióActualitzat

Ryanair ha anunciat que deixarà d'operar rutes també durant la temporada d'hivern. Aquestes noves cancel·lacions afectaran 400.000 passatgers amb vols reservats a partir del mes de novembre.

L'aerolínia ha confirmat que deixarà inoperatius 25 avions, dels 400 que componen la seva flora hivernal del 17 de novembre fins el 18 de març.

Seran en total 34 les rutes suspeses aquest hivern però cap no afectarà l'aeroport del Prat. A Espanya s'eliminarà la de Glasgow-Las Palmas i la de Sofia-Castelló. La resta afectaran, sobretot, aeroports europeus com Hamburg, Londres, Tessalònica o Trapani.

I a partir del mes d'abril del 2018 deixaran d'operar 10 aeronaus de les 445 que ho fan a la primavera.

Ryanair han avisat per correu electrònic als passatgers afectats. El president, Michael O'Leary, ha demanat disculpes i però ha defensat que el 99% dels 129 milions d'usuaris de la companyia no es veuran afectats.

Els consumidors reclamen una sanció proporcional

D'altra banda, l'associació de defensa dels consumidors Facua-Consumidors en Acció ha criticat que la multa a Ryanair contemplada per part de Foment, per haver cancel·lat 2.000 vols fins l'octubre, és "ínfima" en comparació als danys i el nombre d'afectats.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar l'obertura d'un expedient contra la companyia que podria tancar-se amb una sanció de fins a 4'5 milions d'euros.

Figida de pilots a Norwegian

Ryanair hauria anul·lat vols per la fugida de pilots a Norwegian. Aquesta companyia rival ha contractat 140 pilots de Ryanair aquest any, però el conseller delegat es declara únic responsable de l'anul·lació de 1.700 vols en 6 setmanes.

Aquesta contractació massiva s'hauria fet per cobrir la nova seu que aquesta companyia està a punt d'obrir a Dublín, que és, precisament, la ciutat des de la qual opera Ryanair. Això hauria deixat la companyia en una delicada situació per falta de pilots.

Anar al contingut