Més produccions catalanes amb participació de TVC a Xangai i París

"Fènix 11*23" participa en la categoria Panorama al Festival de Xangai que es farà del 15 al 23 de juny, i "Una pistola en cada mano", "Carta a Eva" i el documental "Barcelona, abans que el temps ho esborri", a la sisena edició del Différent!, a París, del 14 al 21 de juny.

"Fènix 11·23" passa la tardor del 2004, quan Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en "Harry Potter i l'orde del Fènix" per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l'acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l'etiquetatge en català. "Fènix 11·23" és una coproducció d'Arriska Films, Benecé Produccions i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l'ICEC. 

"Una pistola en cada mano"
El llargmetratge de Cesc Gay és un retrat en clau de comèdia, irònic i sense compassió, sobre les mancances, febleses i altres "virtuts" dels homes d'avui dia: perduts, confusos i a la recerca d'una nova identitat. La seva incapacitat per expressar el que senten provoca situacions còmiques i patètiques que deixen atònites les dones. "Una pistola en cada mano" està produïda per Marta Esteban per a Imposible Films amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i Canal+ i el suport de l'ICEC i l'ICAA.
 
"Carta a Eva"  és una sèrie de dos capítols dirigida per Agustí Villaronga que gira entorn de tres dones: Juana Doña (una militant comunista), Carmen Polo (la dona de Franco) i Eva Perón (la inconfusible Evita), que encreuen les seves vides durant la visita oficial d'Eva a una Espanya famèlica i aïllada del món, el juny del 1947.
El projecte és una coproducció de Copia Cero Producciones, Televisió de Catalunya i TVE, amb el suport d'ICAA i l'ICEC.
 
El documental de Mireia Ros "Barcelona, abans que el temps ho esborri" està basat en el llibre homònim de Javier Baladia i és la crònica en sèpia de l'alta burgesia que va fer la Revolució Industrial a Catalunya. Un passeig irònic per la Barcelona del segle XX a través dels records heretats per un dels seus descendents, Javier Baladia. És una producció de Televisió de Catalunya, Promarfi Futur 2010 i TVE amb la col·laboració de l'ICEC, l'IACC Ministeri de Cultura i Catalan Films & TV. 

Paral·lelament al certamen, s'organitza una trobada de coproduccions restringida, amb el títol de Small is beautiful, en què es presenten nombrosos projectes catalans. L'associació espanyola a París té la col·laboració de Catalan Films & TV.
 

 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut