Jardineres a l'estació de Sants de Barcelona
Jardineres a l'estació de Sants de Barcelona
Barcelona

Més presència policial i obstacles mòbils a Barcelona

Una comissió de tècnics valorarà si calen obstacles definitius o convertir certs carrers en zones de vianants

RedaccióActualitzat

La Junta de Seguretat Local de Barcelona ha decidit incrementar les mesures de seguretat després dels atemptats que van colpejar la ciutat dijous passat.

Pel que fa a barreres físiques, i després de la polèmica generada, de moment s'ha decidit instal·lar més obstacles mòbils en indrets de gran concentració de persones. En canvi, es deixa en mans dels experts la decisió de convertir en zones de vianants llocs molt simbòlics de la ciutat o bé instal·lar-hi barreres físiques definitives.

Diverses poblacions de Catalunya reforcen la seguretat a les zones més concorregudes

El conseller Forn ha explicat que no acaben de "veure clar el blindatge o un augment significatiu del blindatge amb les pilones de ciment a la ciutat de Barcelona".

Això ho valorarà, segons ha afegit l'alcaldessa Colau, un subgrup tècnic de la Junta de Local Seguretat, que, sempre amb "criteris tècnics de seguretat", decidirà si cal canviar protocols o augmentar mesures.

El ministeri recomanava pilones només per Nadal

La reunió de la Junta arriba poc després que la formació Barcelona en Comú hagi publicat al seu compte de Twitter la carta que el Ministeri de l'Interior va enviar al consistori el desembre passat en què es recomana instal·lar pilones "provisionals" amb motiu de les festes de Nadal.

 

En la carta, el Ministeri "considera necessari establir mesures de protecció física que impedeixin atacs de característiques similars en llocs d'alta concurrència" i, per aquest motiu, insta a prendre mesures "especialment en dies assenyalats com Nadal, Cap d'Any i la cavalcada de Reis".

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que es va complir aquesta recomanació instal·lant mesures de protecció per la cavalcada i la nit de Cap d'Any.

Més patrulles al carrer i en punts estratègics

També s'augmentarà la presència policial als carrers, a les principals infraestructures i als grans esdeveniments culturals i esportius, a més de les poblacions turístiques més importants. En concret, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha xifrat aquest increment de presència policial: serà d'un 10% de les dotacions en seguretat ciutadana i d'un 20% de les d'ordre públic.

També es desplegarà més Guàrdia Urbana. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha presidit aquesta reunió extraordinària, ha anunciat també que es farà un memorial permanent a la Rambla en homenatge a les víctimes de l'atemptat.

La Junta s'ha reunit aquest matí per fer balanç de la resposta de seguretat i emergències durant l'atemptat. A més de Colau també hi han participat el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut