Pla obert dels assistents a la concentració per demanar la llibertat de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart a la plaça de la Font de Tarragona. Imatg…
Pla obert dels assistents a la concentració per demanar la llibertat de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart a la plaça de la Font de Tarragona. Imatge del 4 de desembre del 2017. (Horitzontal)

Més d'un miler de persones reclamen l'alliberament de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart a Tarragona

ACN Tarragona.-Més d'un miler de persones s'han aplegat aquest dilluns al vespre a la plaça de la Font de Tarragona per reclamar l'alliberament d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, després que el Tribunal Suprem hagi acordat mantenir-los en presó provisional. La protesta, convocada per l'ANC i Òmnium al davant dels ajuntaments, ha arrencat amb en silenci i ha estat protagonitzada pels crits de 'Llibertat'. Durant la concentració també s'ha celebrat l'alliberament de sis dels consellers destituïts. Les persones concentrades han exhibit pancartes amb els rostres dels polítics i els activistes que continuen empresonats, i molts dels assistents també han lluït llaços i bufandes de color groc. Després de la lectura d'un manifest a càrrec dels dirigents de les entitats i regidors dels partits sobiranistes a la ciutat, s'ha cantat els Segadors.

A les vuit del vespre, les persones concentrades han guardat una estona de silenci al davant de l'Ajuntament de Tarragona mentre alçaven cartells per l'alliberament dels "presos polítics" i posteriorment han cridat consignes de "llibertat"."No ens ho esperàvem, però com que sabem amb qui ens juguem les garrofes, ens temíem que alguna cosa així pogués passar", ha admès el coordinador local de l'ANC, Carles Xavier Gómez, per qui amb candidats polítics empresonats no es pot parlar d'unes eleccions "en normalitat". La coordinadora d'Òmnium al Tarragonès, Rosa Maria Codines, ha celebrat que sis dels consellers destituïts hagin estat excarcerats, però ha lamentat que la ciutadania hagi de tornar a sortir al carrer perquè "no hi són tots". Així mateix, ha defensat Sànchez i Cuixart i la celebració de mobilitzacions "pacífiques". Durant el manifest conjunt que s'ha llegit a les places de viles i ciutats de Catalunya, s'ha fet una crida a participar en la manifestació d'aquest dijous a Brussel·les i a omplir les urnes el 21-D.

Anar al contingut