Barcelona

Més d'un miler de comensals celebren el Nadal en el tradicional dinar de la comunitat de Sant Egidi

Aquest migdia s'ha fet el tradicional dinar de la Comunitat de Sant Egidi amb les persones pobres. Un dinar que es fa simultàniament a tot el món, i que té l'origen a Roma el 1982. Des d'aleshores, s'ha multiplicat el nombre de persones que seuen a taula i també el de voluntaris.

RedaccióActualitzat

Aquest migdia s'ha fet el tradicional dinar de la Comunitat de Sant Egidi amb les persones pobres. Un dinar que es fa simultàniament a tot el món, i que té l'origen a Roma el 1982. Des d'aleshores, s'han multiplicat les persones que seuen a taula i també els voluntaris.

A Catalunya, ja són més d'un miler de comensals repartits entre Barcelona, Tarragona i Manresa, i els atenen més de 600 persones que ajuden que tot sigui perfecte. La Comunitat de Sant Egidi treballa tot l'any amb les persones pobres, però, quan s'acosta Nadal, intensifica la feina.

Ja fa setmanes que centenars de voluntaris de la Comunitat de Sant Egidi es preparen per al Dinar de Nadal amb els Pobres.

L'objectiu de la comunitat és que tothom qui atengui els pobres, ho faci amb un tracte exquisit, amb paciència i sense cap pressa.

Una altra feina que els voluntaris han estat fent aquests dies és embolicar milers de regals per als convidats a taula, concretament 1.300. Sant Egidi acompanya els pobres tot l'any, no només el dia de Nadal, i, per tant, saben quines necessitats tenen.

Cada regal té un nom, i, sovint, són productes de primera necessitat. Mantes, jerseis, colònia i sabó d'higiene personal, i, per als nens, joguines i material escolar.

Els voluntaris també fan de cuiners. En moltes cuines repartides per la ciutat es couen tots els menús: el tradicional, amb el brou i els canelons, i el dels comensals que no poden menjar carn o que tenen necessitats especials. Molts ingredients són d'aportacions altruistes.

I el menjar és per a tothom, professi la religió que professi. Hi ha, per exemple, una gran quantitat de musulmans del barri que seuen a taula en aquest dinar cristià. I això és justament el que persegueix Sant Egidi, la pau i el diàleg interreligiós, una aliança per apropar tothom.

Seguint el missatge del papa Francesc, Sant Egidi seu avui a taula 150.000 pobres dels 5 continents

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut