Els pobres són cada cop més pobres. (Foto: ACN)
Els pobres són cada cop més pobres. (Foto: ACN)
Madrid

Més d'un 30% de manxecs i extremenys viuen per sota del llindar de pobresa

Un 13,9% dels catalans viuen per sota del llindar de la pobresa, segons l'INE

RedaccióActualitzat

El nombre de persones que viuen per sota del llindar de la pobresa se situa al 20,4% de mitjana a l'Estat, respecte al 20,8% del 2012, segons conclou l'Enquesta de Condicions de Vida que publica l'Institut Nacional d'Estadística. Ara bé, no és que hagi millorat la situació dels espanyols sinó que en disminuir els ingressos de la població també ho ha fet el límit que marca el risc de pobresa. A més, el percentatge s'eleva fins al 27,3% si s'utilitza l'indicador AROPE de risc de pobresa o exclusió social, que és el que permet comparar les dades d'Espanya amb les de la resta de països europeus.

La dada és més alarmant en algunes comunitats. El nombre de pobres supera el 30% a Castella-la-Manxa i Extremadura i freguen aquesta xifra andalusos i canaris, amb un 29,1% i 28,4%, respectivament.

A l'altra banda de la balança, per sota de la mitjana, Catalunya, amb un 13,99% de catalans per sota del llindar de pobresa, al darrere de Navarra, amb un 9,9%; el País Basc, amb un 10,5%, i Madrid, amb un 13,4%.

Anar al contingut