Barcelona

Més del 10% dels casos de càncer es podrien evitar amb la ingesta de cinc racions de fruita i verdura al dia

El 12% dels casos de càncer tenen el seu origen en una mala conducta alimentària i es podrien evitar amb la ingesta de cinc racions de fruita i verdura repartides durant el dia. Així ho han explicat els experts que aquests dies participen en la III Setmana Europea contra el Càncer, que se celebra a Barcelona.

Actualitzat

En un acte al mercat de l'Abaceria, al districte de Gràcia de Barcelona, el president de la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer, Jordi Morell, ha explicat que els actes commemoratius per a la campanya d'aquest any es desenvoluparan sota el lema "Menjar fuita i verdura t'omple la vida".

Durant la presentació, Morell ha recordat que "es produeixen més càncers a la zona nòrdica que a la mediterrània" a causa de la dieta. "Si, a més, a això hi sumem una mica d'exercici, no fumar i no prendre gaire alcohol", es podrien arribar a prevenir el 25% dels casos de càncer", ha afegit.

Per la seva banda, el president de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jordi Portabella, ha posat de manifest el destacat paper d'aquests "centres comercials" a l'hora de promoure dietes saludables amb productes frescos.

D'aquesta manera, els mercats municipals, plens de fullets informatius sobre els beneficis de la fruita i la verdura, participaran en la campanya, que culminarà el pròxim 20 d'octubre.

Finalment, la dietista Pilar Cervera ha explicat les excel·lències dels aliments de la terra pels seus agents "oxidants" i "protectors", que endarrereixen l'"envelliment del cos", i també els "processos tumorals". "Hi ha molts càncers amb un clar component alimentari", ha explicat, i alhora ha assenyalat que "l'alimentació, com més variada millor" i "més val menjar poc de molts aliments que molt de pocs".

Anar al contingut