Més del 10% dels casos de càncer es podrien evitar amb la ingesta de cinc racions de fruita i verdura al dia
El 12% dels casos de càncer tenen el seu origen en una mala conducta alimentària i es podrien evitar amb la ingesta de cinc racions de fruita i verdura repartides durant el dia. Així ho han explicat els experts que aquests dies participen en la III Setmana Europea contra el Càncer, que se celebra a Barcelona.
En un acte al mercat de l'Abaceria, al districte de Gràcia de Barcelona, el president de la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer, Jordi Morell, ha explicat que els actes commemoratius per a la campanya d'aquest any es desenvoluparan sota el lema "Menjar fuita i verdura t'omple la vida".
Durant la presentació, Morell ha recordat que "es produeixen més càncers a la zona nòrdica que a la mediterrània" a causa de la dieta. "Si, a més, a això hi sumem una mica d'exercici, no fumar i no prendre gaire alcohol", es podrien arribar a prevenir el 25% dels casos de càncer", ha afegit.
Per la seva banda, el president de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jordi Portabella, ha posat de manifest el destacat paper d'aquests "centres comercials" a l'hora de promoure dietes saludables amb productes frescos.
D'aquesta manera, els mercats municipals, plens de fullets informatius sobre els beneficis de la fruita i la verdura, participaran en la campanya, que culminarà el pròxim 20 d'octubre.
Finalment, la dietista Pilar Cervera ha explicat les excel·lències dels aliments de la terra pels seus agents "oxidants" i "protectors", que endarrereixen l'"envelliment del cos", i també els "processos tumorals". "Hi ha molts càncers amb un clar component alimentari", ha explicat, i alhora ha assenyalat que "l'alimentació, com més variada millor" i "més val menjar poc de molts aliments que molt de pocs".