Les persones que han estat afectades per la grip no poden donar sang fins 15 dies després de recuperar-se
Les persones que han estat afectades per la grip no poden donar sang fins 15 dies després de recuperar-se

Més de mil donacions en el primer dia de la marató de donants de sang

El Banc de Sang tem que l'epidèmia de grip redueixi el nombre de donants: es demana un mínim de 8.000 donacions

RedaccióActualitzat

La Marató de donants de sang a Catalunya ha començat aquest divendres 12 de gener. A les 9 de la nit ja s'han aconseguit 1.205 donacions.

L'objectiu és remuntar les reserves després de les vacances de Nadal i arribar com a mínim a les 8.000 donacions i, si pot ser, millorar els números de l'any passat, en què hi va haver 11.000 donacions. De tota manera, els organitzadors de la marató, que s'allargarà fins divendres de la setmana que ve, adverteixen que aquest any l'epidèmia de grip reduirà el nombre de gent que pot donar sang un 15%, ja que es preveu que el nombre de persones afectades per la grip es duplicarà respecte a l'any passat. No es pot donar sang fins a 15 dies després d'haver superat un procés gripal.

La Marató arrenca al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on s'hi podrà donar sang aquest divendres i dissabte.

La campanya d'aquest any ven la donació com una experiència similar a les capses de regal. Es vol convidar tothom a fer "escapades per donar sang".

Aquesta capsa, o alguna de les altres sis experiències que apareixen al lloc web, són les que promocionen la campanya. Les persones interessades es poden inscriure a través del formulari i compartir-ho a les xarxes socials.

La novetat d'aquest any

El director del Banc de Sang i Teixits, Manuel Peiró, ha informat d'una de les novetats de la marató d'aquest any:

"Tots els donants de sang, a partir de la marató, rebran en el seu moment un SMS quan la seva donació de sang surti del banc de sang cap a l'hospital per utilitzar-la per a algun pacient que ho necessiti."

"Avui la teva sang s'ha enviat a un hospital per als pacients que la necessiten". Aquest és el missatge que els donants rebran al telèfon mòbil un cop la seva bossa s'hagi fet servir. És una manera de millorar l'experiència de la donació.

Bons resultats l'any passat

L'any passat, la Marató de donants de Sang va ser la més multitudinària. 11.662 persones van donar sang. A més, hi va haver un gran nombre de voluntaris que, a través de la difusió per les xarxes socials o acompanyant els donants, van permetre estabilitzar les reserves de sang.

 

Anar al contingut