Santa Coloma de Gramenet

Més de mig milió de persones assisteixen al macroconcert de Ràdio Tele-Taxi, l'últim que se celebra a Can Zam

Coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de Ràdio Tele-Taxi, més de mig milió d'espectadors han passat per davant de l'escenari de la quinzena edició del festival Can Zam, que ha comptat amb la presència de 43 grups i solistes. "Molt bon dia, avui celebrem 25 anys", han estat les paraules amb què el propietari de l'emissora, Justo Molinero, ha encetat el festival.

Actualitzat
A través de la música, el principal tret identificatiu de l’emissora, multitud d’artistes han passat per l’escenari de Can Zam, en una festa que va començar sent únicament de sevillanes i que s’ha convertit en una barreja d’estils de tota mena.

Els primers a actuar han estat La Puerta de los Sueños, i els han seguit La Caja de Pandora, Sinlache, Verónica Romeo, Kiko & Shara o David Bustamante, que aquest diumenge també celebrava el seu aniversari. Altres “triunfitos” com Rosa, Edurne, Chenoa, Sergio Rivero, Lorena, Manuel Carrasco, Núria Fergó o Manu Tenorio també han estat presents a la festa. Artistes reconeguts com Julieta Venegas, Estopa, Andy y Lucas, Álex Ubago, Fangoria o Camela també han passat per Can Zam.

Les deu hectàrees del parc estaven a vessar, així com les zones del voltant, amb una gran presència d’adolescents amb moltes hores d’espera (alguns des de les sis del matí) per tal de poder veure des de ben a prop els seus artistes preferits.

L’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, ha pujat a l’escenari i ha agraït a Molinero tot el treball i esforç que el festival representa. No ha estat l’únic polític present a la festa: el president de la Generalitat, José Montilla, també ha fet acte de presència a l’acte.

Montilla és el segon president que visita de forma oficial el macroconcert que des de 1992 organitza Ràdio Tele-Taxi, l'emissora musical de Justo Molinero. L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ja va acudir a la festa de Can Zam de l'any passat.

Nova ubicació

La d’enguany serà l'última festa que l'emissora musical organitzi a Can Zam. El president de Ràdio Tele-Taxi, Justo Molinero, ha explicat que aquesta edició és un "final d'etapa" i que l'alcalde de Barcelona, el socialista Jordi Hereu, li ha proposat que el macroconcert se celebri el pròxim any a la capital.

El canvi d'ubicació es deu a les queixes que van fer arribar els veïns de la zona a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per l’excés de soroll i les males olors durant la celebració.

Durant la celebració del macroconcert, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforça la línia 1 del metro i també s'amplia la freqüència de pas de les línies d'autobús a la zona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut