Vilafortuny

Més de mig miler de veïns de Vilafortuny tallen l'N-340 per l'onada de robatoris

Més de mig miler de persones de les urbanitzacions de ponent de Cambrils han tallat al trànsit a l'N-340 aquest dijous a la nit "com a mesura de protesta davant els últims episodis de robatoris amb violència que han patit diversos veïns", segons han informat fonts municipals. Els veïns de les urbanitzacions Vilafortuny i Molí de la Torre han iniciat la protesta, que duia per lema "Surt al carrer abans que entrin a casa teva", a l'avinguda de Vilafortuny i, des d'allà, s'han desplaçat a la rotonda de l'N-340 que dóna accés a aquest nucli residencial.

Actualitzat

Durant una mitja hora, han tallat el trànsit de la carretera nacional, a la cruïlla de la carretera amb l'entrada a Vilafortuny.

El 29 d'abril passat quatre individus encaputxats i armats amb pistoles van assaltar un habitatge del carrer Josep Maria Subirachs de Vilafortuny, d'on, després de tancar el matrimoni i els seus fills en un dormitori, es van endur objectes de gran valor i van intentar, sense èxit, apoderar-se d'un turisme esportiu.

No obstant això, els veïns de les urbanitzacions de ponent, que han repartit 15.000 fullets en què anuncien la manifestació, afirmen que en l'últim any han patit, com a mínim, una trentena de robatoris a cases, encara que pocs de caràcter violent.

Es tracta de la primera manifestació veïnal del Camp de Tarragona, però no l'última, ja que a Riudoms s'ha convocat una altra concentració per diumenge que ve davant de la plaça de l'Església amb l'objectiu de denunciar la situació d'inseguretat ciutadana. Durant l'acte, es llegirà un manifest ciutadà i es recolliran firmes de suport als afectats.

D'una altra banda, els veïns d'Ulldemolins, a la comarca del Priorat, es disposen a patrullar la població, per tercera nit consecutiva, per espantar elements sospitosos.

En cas de detectar la presència de possibles lladres, els habitants d'aquest poble han acordat que sonin sardanes pels altaveus instal·lats per als pregons.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut