Barcelona

Més de la meitat dels habitants del Barcelonès estan sotmesos a nivells elevats de contaminació acústica

El 55,2% dels habitants de Barcelona i de Sant Adrià del Besòs, gairebé un milió d'habitants, estan sotmesos a nivells de contaminació acústica superiors als recomanats per les directives europees, segons dades de la Conselleria de Medi Ambient. Les directives europees recomanen que els llindars de soroll siguin inferiors a 65 decibels durant el dia i per sota dels 55 a la nit. A Barcelona i Sant Adrià, durant el dia, aproximadament, un 48% de la població està sotmesa a sorolls iguals o superiors a 65 decibels, mentre que a la nit, el 61,2% de la població se sotmet a 55 decibels o més.

Actualitzat
Segons el mapa estratègic de soroll del Barcelonès, les vies més sorolloses durant tot el dia -per sobre dels 75 decibels- són el passeig de Colom, la Diagonal, la Ronda del Mig i la Via Laietana. A la nit, la Via Augusta, General Mitre i la Ronda del Litoral són les més sorolloses.

Catalunya endarrerida

La responsable d'avaluació de soroll i vibracions de la Conselleria de Medi Ambient, Maite Majó, ha reconegut que Catalunya "va una mica endarrerida" en el diagnòstic i elaboració de plans contra aquesta contaminació.

Segons Majó, abans de l'estiu totes les aglomeracions urbanes de Catalunya disposaran de plans d'impuls contra el soroll, que projectaran el panorama acústic a cinc anys vista.

Ajuntaments i Conselleria elaboren ara els mapes estratègics del soroll de cada zona, una mesura que havia d'estar llesta el 2007.

Segons Medi Ambient, en els llocs amb alta densitat de població, els nivells de contaminació acústica són relativament alts, però els nivells màxims -superiors a 75 decibels- es troben en àrees amb menys densitat, a zones principalment industrials o situades al voltant de grans infraestructures.

Anar al contingut