El vice-primer ministre, Nick Clegg abans de pronunciar un discurs a Londres (Foto: EFE)
Amb el primer ministre britànic, David Cameron, de vacances, el número dos del govern, Nick Clegg ha assumit les tasques de gestió. (Foto: EFE)
Londres

Més de la meitat dels britànics dóna suport als primers cent dies dels conservadors i liberaldemòcrates al poder

El govern de coalició entre conservadors i liberaldemòcrates a la Gran Bretanya ha superat amb bona nota els seus primers 100 dies de gestió. Així ho diu una enquesta del diari "The Guardian". El 46% de la població creu que la coalició està fent les coses bé, tot i les fortes retallades econòmiques impulsades el primer ministre, David Cameron, per superar la crisi.

Actualitzat
Després de 100 dies de gestió, gairebé la meitat de la població britànica, el 46%, segons "The Guardian", dóna suport a la coalició entre conservadors i liberaldemòcrates a la Gran Bretanya. Així, les dures retallades econòmiques impulsades pel primer ministre, David Cameron, per fer front a la crisi, no han desanimat la població. Segons la publicació britànica, el 44% dels ciutadans creu que l'austeritat econòmica beneficiarà el país.

Davant les dures retallades en tots els departaments del govern, excepte en la sanitat, el setmanari "The Economist" qualifica aquest govern de coalició com el "més agosarat d'Occident".

Malgrat aquest bon moment, alguns sectors liberaldemòcrates reclamen poder vetar les decisions de govern i adverteixen que pactar amb els laboristes continua sent una opció. Així ho ha declarat Simon Hughes, número 2 del partit liberaldemòcrata. Amb David Cameron de vacances, el viceprimer ministre, Nick Clegg, ha admès que hi ha temes en desacord com la immigració o el medi ambient, però això no els impedeix governar junts.

L'enquesta de "The Guardian" també revela que per primer cop en tres anys els laboristes han empatat amb els conservadors en el suport del públic, un 37% per cadascun. Mentre que el partit liberaldemòcrata, de Nick Clegg, té el seu nivell més baix, amb el 18% del suport dels ciutadans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut