Immigrants intentant entrar als camions que volen accedir al port de Dover
Immigrants intentant entrar als camions que volen accedir al port de Dover
Calais

Més de dues mil persones intenten entrar al Regne Unit en un dia a través de l'Eurotúnel

La xifra, l'han donada les autoritats franceses i és la més elevada de les últimes setmanes

RedaccióActualitzat

El degoteig de persones que intenten enttrar al Regne Unit a través de l'Eurotúnel, el túnel que va per sota del canal de la Mànega no s'atura. Més de dos mil immigrants ho han intentat en les últimes hores, la quantitat més alta de les últimes setmanes. 

La xifra l'han donada les autoritats franceses, que han dit que han detingut uns dos-cents immigrants i que almenys sis n'han resultat ferits. Cap d'ells hauria aconseguit el seu objectiu.  

No és la primera vegada que els refugiats, la majoria nord-africans o procedents del Pròxim Orient i que viuen en campaments a la ciutat francesa de Calais, intenten arribar a la Gran Bretanya en camions que travessen el canal pel tunel o en ferrys.

La tragèdia de la immigració al sud d'Europa tampoc  s'atura. La guàrdia costanera italiana ha trobat 13 cadàvers en una embarcació en què viatjaven amuntegades més de 520 persones que venien probablement de Líbia. La nau la van trobar la matinada de dimarts en aigues del Canal de Sicília un vaixell militar irlandès que forma part del dispositiu comunitari Tritó i una altra embarcació de Metges sense Fronteres. De moment no se sap què ha provocat la mort d'aquestes persones.

Anar al contingut