Barcelona

Més de 8.300 conductors enxampats sense carnet o amb el permís suspès en tot el 2015

El Servei Català de Trànsit admet que les xifres preocupen i plantegen que el carnet per punts no funciona en aquests casos

RedaccióActualitzat

El Servei Català de Trànsit posa xifres a la preocupació pels conductors enxampats reiteradament sense permís de conducció. En l'últim any, Trànsit ha obert més de 8.000 expedients a persones que circulaven sense punts o directament que mai s'havien tret el carnet. La Generalitat es planateja que, per a aquests casos, el carnet per punts ha deixat de ser eficaç.

En tot el 2015 els Mossos van enxampar prop de 8.345 conductors sense permís, fos perquè no n'havien tingut mai, perquè havien perdut tots els punts o perquè el tenien retirat judicialment.

En detall, les xifres són aquestes:

- 5.191 expedientats per conduir després d'haver perdut tots els punts per diverses infraccions
- 900 conductors que tenien el carnet suspès judicialment o administrativament
- 2.254 expedientats per anar al volant sense haver-se tret mai el carnet de conduir

 

I les xifres van a l'alça. El 2014, la policia va enxampar 2.204 persones sense carnet i 4.810 amb els punts perduts. Només en el cas del carnet suspès hi ha hagut un descens respecte als 1.057 del 2014.

En global, s'han fet 300 expedients més que l'any anterior. El Servei Català de Trànsit admet que les xifres els preocupen. Argumenten que aquest tipus de conductors són minoria, però que són reincidents. Eugènia Domènech, directora del SCT, planteja que el carnet per punts no funciona en aquests casos:

"Farem deu anys de permís per punts i potser és el moment de plantejar-nos altres accions, altres tipus de mesures per a aquests conductors que són reincidents. Veiem que potser no està sent eficaç el que havíem pensat. És eficaç per a la gran majoria de conductors, però hi ha un col·lectiu on no funciona."

Menys alcohol i drogues

Les xifres de Trànsit deixen una dada positiva: els expedients policials oberts per conduir sota els efectes de l'alcohol, d'alcohol combinat amb drogues o amb excés de velocitat s'han reduït respecte al 2014, especialment en el primer cas. Llavors van ser 14.251 en el cas de l'alcohol i 16.659 per alcohol i drogues. El 2015 hi va haver 3.000 expedients menys per alcohol (11.872) i mig centenar menys per alcohol i drogues (16.168).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut